Ce înseamna calculatoare refurbished?

Calculatoarele refurbished, cunoscute si sub numele de PC-uri reconditionate, laptopuri reconditionate / remarketate sau calculatoare second-hand premium sunt cele care au fost deja utilizate, dar au trecut testele si intretinerea unui serviciu specializat si sunt oferite spre vanzare cu calitate garantata.

Cel mai mare avantaj al calculatoarelor refurbished este in primul rand, pretul mult mai ieftin decat al aceluiasi dispozitiv nou, si uneori cu componente mai puternice si de calitate mai buna, dezvoltate la standarde inalte. Sunt potrivite in special pentru companiile mici si mijlocii care nu au un buget mare, dar doresc sa utilizeze echipamente fiabile si de calitate.

La ce sa te astepti cand cumperi un calculator refurbished

Decizia de a cumpara un PC refurbished este cu siguranta una buna. Adesea aceste calculatoare refurbished au fost utilizate si apoi inlocuite cu modele mai noi. Nu ar trebui sa iti faci griji, daca ai decis sa cumperi un calculator refurbished, deoarece, acesta a trecut o serie de teste pentru toate componentele importante.

In multe cazuri, calculatorul actualizat este extrem de puternic si fiabil, fara semne vizibile de utilizare. Prin urmare, daca la un moment dat decizi sa cumperi un model nou, sau un PC second hand este mai bine sa te orientezi catre unul refurbished.

In unele cazuri, echipamentele comercializate pot avea leziuni externe sau lovituri cauzate de utilizarea anterioara.Un astfel de dispozitiv este clasificat intr-o clasa inferioara, iar pretul va fi afectat in consecinta. Acesta este unul dintre motivele pentru care calculatoarele refurbished sunt clasificate in clasele A, A-, B si C, A fiind cea mai mare, iar C clasa cea mai joasa.

Un astfel de dispozitiv poate arata ca unul nou si poate avea sau nu pe carcasa urme usor vizibile, o baterie mai puternica sau una mai slaba, dar descrierea fiecarui produs va indica cu precizie si clar starea acestuia si a clasei din care face parte.
In acest fel, vei putea lua decizia corecta. Intr-un procent imens de cazuri, calculatoarele refurbished cu defectiuni minore pe carcasa, au un potential tehnic imens, gata sa poata fi utilizat in mod fiabil si in siguranta de catre noul proprietar.

Calculatoare refurbished – Avantaje

Pretul este cu siguranta factorul principal in alegerea unei tehnici actualizate. Preturile acestor produse sunt semnificativ mai mici. Daca intalnesti o oferta suficient de buna, poti obtine un calculator care costa jumatate din pretul unuia nou.

Scopul achizitiei. Intreaba-te daca ai cu adevarat nevoie de cel mai recent model. Pentru majoritatea oamenilor, cumpararea celui mai recent si cel mai scump calculator nu este cu siguranta o necesitate. Daca il folosesti doar pentru a trimite email-uri, a citi bloguri, a naviga pe Facebook sau a viziona filme online, atunci cel mai probabil un model din ultimii 2-3 ani ar merge la fel de bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.