Cele doua stimulente, cafeaua si ciocolata au o traditie indelungata care dateaza de cateva mii de ani. Combinatiile acestor doua stimulente nu sunt chiar la fel de vechi, chiar daca au fost combinate cel putin din secolul al XVIII-lea.
In magazinul online laboratorulnaturii.ro au fost adunate cele mai populare combinatii de cafea cu arome pentru tine si, de asemenea, poti alege aromele care iti plac. Poate cea mai veche combinatie cunoscuta de cafea cu arome, este cafeaua cu ciocolata. In secolul al XVIII-lea, cand ciocolata era inca o bautura in loc de cafea si nu era consumata in forma solida, cafeaua cu ciocolata a fost creata la Torino, Italia.
Este o bautura care este jumatate cafea si jumatate ciocolata calda, uneori cu un strat de lapte adaugat si ciocolata rasa suplimentara. Pana in prezent, cafeaua cu aroma de ciocolata este o bucata din cultura ciocolatei italiene.
Cum se obtine cafea cu arome de praline?
Exista mai multe moduri de a adauga aroma de praline cafelei. Toate pot fi implementate in propria bucatarie si ofera multe optiuni de design in ceea ce priveste diferitele nuante de gust. De asemenea, poti gasi cafea cu aroma de praline belgiene in magazinul online laboratorulnaturii.ro.
Doar cativa oameni au un sistem senzorial atat de pronuntat, incat pot denumi clar aromele diferite si fine. Dar il poti antrena. Incearca! Inchide ochii, miroase cafeaua proaspat preparata, soarbe cu inghitituri mici si la diferite temperaturi. Vei fi surprins de ceea ce vei descoperi. Dar nu te indoi daca nu reusesti sa gusti imediat bergamota sau fructul pasiunii. Ceea ce conteaza este ca savurarea de cafea cu arome este o placere pura pentru tine.
De la ciocolata neagra si alune caramelizate
Spectrul de arome al cafelei variaza de la ciocolata neagra si alune caramelizate, pana la fructe de padure salbatice sau note florale, precum iasomia. Si fara adaos de indulcitori sau arome artificiale.
Gustul cafelei este influentat de mai multi factori. Tipul de cafea joaca un rol major: cafeaua Arabica are un gust mai bland si mai nuantat decat cafeaua Robusta. Dar conditiile de crestere isi lasa amprenta si asupra gustului cafelei, la fel ca si vinul.
Pentru ca factori precum temperatura, cantitatea de ploaie, intensitatea soarelui si conditiile solului in timpul anului de recoltare, afecteaza gustul cafelei. Pe langa cultivare, procesul de recoltare si mai ales prelucrarea ulterioara a cireselor pentru cafea are o influenta majora si asupra aromei cafelei.
Unicitatea cafelei cu arome consta in complexitatea, claritatea si vivacitatea lor. Cand savurezi cafea cu arome, cu putina practica, vei putea observa nuante fine in gust si arome clare.
Cafeaua de specialitate este cultivata in climatul montan bland, nu departe de ecuator. Ca urmare, ciresele pentru cafea se coc mai lent si, datorita temperaturii medii mai scazute, au mai mult timp sa se coaca.
In timpul recoltarii, doar ciresele rosii sunt culese manual si prelucrate cu grija. Transportul, depozitarea si, mai ales, prajirea joaca, de asemenea, un rol in profilul de aroma al cafelei. Cafeaua prajita mai inchisa are un gust de caramelizare mai mare, deoarece procesul de prajire mai lung, inseamna ca au loc mai multe procese de „caramelizare”.