Bijuteria Africii cu o istorie de mii de ani

In topul celor mai vizitate tari de pe continentul Africii se afla Maroc, Egipt, Africa de Sud, Tunisia si Zimbabwe. Desi este a patra pe lista, Tunisia iese in evidenta prin trecutul bogat in istorie pe care il are; niciun turist nu se va plicisi calatorind in aceasta tara.

Cei ce isi doresc sa vada cu ochii lor atractiile pot opta pentru destinatia Tunisia cu zbor din Timisoara, iar cei care nu sunt inca 100% convinsi, pot arunca in ochi peste ceea ce are tara de oferit celor care aleg sa o viziteze.

Un numar impresionant de plaje si feluri de mancare

Unele dintre cele mai spectaculoase plaje din lume pot fi gasite in Tunisia. Djerba, Hammamet, Mahdia, Kelibia si Gammarth sunt doar cateva din locurile in care un pasionat de inot sau de bronzat isi poate petrece cea mai mare parte din zi.

Cuscusul, preparat in prezent mai peste tot in lume, este mancarea traditionala este mancarea traditionala a Tunisiei. Totusi, bucataria tarii nu se rezuma doar la faina de grau. Preparatele bucatariei tunisiene sunt destul de picate, comparativ cu cele ale celorlalte tari africane. Unul din cele mai folosite ingrediente este harissa, un amestec de ardei iute, usturoi si alte condimente.

Tunisia: o calatorie inapoi in timp

Tara nu este un obiectiv turistic doar datorita plajelor sau a mancarurilor rafinate pe care toti vizitatorii trebuie sa le incerce. Orice pasionat de Antichitate stie cat de importanta a fost Cartagina pentru fenicieni, asezare care s-a aflat in Tunisia de astazi.

Printre monumentele ce sunt inca in picioare se numara amfitreatrul roman El Djem, construit in vremea imparatului Gordian, sau Bulla Regia, care le ofera pasionatilor oportunitatea de a se plimba prin ruinele care la un moment dat au reprezentat ruine romane, cu pereti inca intacti si tot felul de mozaicuri.

Nu toate lumea are sansa de a vedea cum isi desfasurau romanii viata.In concluzie, amatorii de calatorii trebuie sa adauge pe lista lor de destinatii de vis si Tunisia, o tara ce trebuie vizitata macar o data in viata.

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/TX-9Ze-9nk8

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.