Beneficiile proteinei din zer de la Body Line

Porbabil ca te intrebi care sunt beneficiile proteinelor din zer pentru organism, acestea fiind mereu prezente in dieta sportivilor. Proteina este un element nutritional esential, fiind si un element cheie care asigura o dieta sanatoasa. Consumul de proteina poate duce la numeroase beneficii, de aceea este important ca un sporitv sa profite de toate aceste lucururi. De asemenea, proteinele sunt perfecte si pentru o persoana care are un sti lde viat cat mai activ.

Fiind ideale pentru culturisti, atat penmtru cei amatori, cat si pentru cei profesionisti, proteinele sunt o solutie de avut in vedere, acestea oferind un plus in ceea ce priveste performanta. Pentru a-ti dezvolta masa musculara, trebuie sa consumi cat mai multe proteine, de aceea poti conta pe toate beneficiile pe care aceste proteine din zer le ofera.

Chiar si sportivii care practica sporturi de anduranta, pot obtine o multime de beneficii din aceste proteine. Proteinele reprezinta piatra de capatai a performantei, acestea fiind ideale pentru cei care urmeaza antrenamente de forta sau de rezistenta. In urma consumului de proteina, beneficiile vor fi numeroase.

Ce tipuri de proteina exista?

In ceea ce priveste tipurile de proteine dintre care sa alegi, proteinele din zer sunt cele mai comune. Un numar de aproximativ 20% din proteinele din lapte sunt din zer. Aceste tipuri de proteine au avantajul faptului ca se digera foarte usor si rapid, ele continand aminoacizi esentiali. Digerandu-se rapid, proteina din zer mai contribuie si la procesul de dezvoltare in masa musculara.

Un procent de aproximativ 80% e reprezentat de cazeine. Acestea sunt importante si ele pentru ca se absorb, digerandu-se mai lent decat in cazul altor tipuri de proteina. Cazeinele sunt administrate inainte de culcare sau intre mese.

Oul este o proteina completa, el continand aminoacizii esentiali de care are nevoie organismul pentru o sinteza proteica. Ouale mai au si avantajul faptului ca sunt biodisponibile, reprezentand o alternativa excelenta pentru proteina din zer, cazeina, dar si pentru proteinele din lapte integral. Daca nu poti consuma lapte, atunci ouale sunt solutia cea mai buna pentru tine de unde iti poti lua toate proteinele de care ai nevoie.

Chiar si soia poate fi o solutie la care sa apelezi. Proteinele din soia sunt utile, acestea fiind si o sursa completa de proteine care nu este de origine animala. Vei putea sa te bucuri in acest fel de o gama intreaga de aminoacizi esentiali. Aceasta solutie este cea mai buna pentru vegani sau pentru vegetarieni.

Proteinele din carne de vita reprezinta si ele o proietina completa, aceste proteine oferind o gama de aminoacizi esentiali. Proteina din vita este o alternativa la toate proteinele din lapte. Proteinele mai pot fi luate si din plante, printre cele mai bogate in proteine fiind orezul, mazarea, cartoful, canepa, alafa, chia, inul, dar si alte plante.

Poti consuma proteine sub orice forma vrei atat dimineata, cat si in perioada pre-antrenament, cat si in cea post-antrenament. De asemenea, mai poti consuma proteine si intre mese sau inainte de culcare. O dieta echilibrata si sanatoiasa este o sursa primara de proteina, de aceea poti tine cont de acest lucru. Pentru o gama diversificata de proteine din zer intrati pe bodyline.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.