Beneficiile pentru sanatate ale varza furajera

Indiferent daca il aburiti, il prajiti sau il mancati crud, varza furajera a fost mult timp apreciata ca leguma suprema. Incarcat de substante nutritive, verdele cu frunze a acumulat un pic de cult in urma, datorita prevalentei sale in smoothie-uri si salate. In zilele noastre, ti-ar fi greu sa gasesti o cafenea intr-o suburbie la moda, care sa nu produca statistici nutritive pe varza furajera si sa respinga afirmatiile super alimentare.

Este adevarat, legumele cu frunze pe care le poti gati sau manca crude sunt acum preferate printre nutritionisti, medici si influentatori, dar beneficiile pentru sanatate ale varza furajera sunt cu adevarat tot ceea ce sunt sparte? Sau este doar un rebrand de spanac de mare succes? In aceste perioade de distantare sociala si blocaje, este important sa avem grija de sanatatea noastra si sa ne consolidam sistemul imunitar.

Desigur, luarea unei pauze este, de asemenea, importanta; citirea unei carti, vizionarea unui serial sau a unui film, vizitarea NetBet cazinouri online sau doar un pui de somn va pot ajuta sa va relaxati. In acest articol va oferim beneficii pentru sanatate ale varza furajera, care sunt sustinute de stiinta.

In timp ce bloguri de fitness va pot spune ca varza este diferita de orice leguma pe care am vazut-o pana acum, pur si simplu nu este cazul. De fapt, verdele cu frunze apartine unui grup de soiuri de varza cultivate pentru frunzele lor comestibile, in cazul varza furajera, cele verzi si violet. Varza furajera este de obicei o planta anuala cultivata din seminte cu o gama larga de temperaturi de germinare. Inflorind in timpul iernii, varza poate supravietui la temperaturi de pana la –15 ° Celsius.

In timp ce exista multe tipuri diferite de varza, cele mai frecvent intalnite soiuri sunt simple in natura. Acestea includ;
• Varza obisnuita – de culoare verde pal pana la verde intens, cu frunze mari, tivite si tulpini lungi. Este adesea vandut ca frunze libere legate intre ele, chiar daca creste ca un cap liber.
• Lacinato varza furajera – Aceasta varietate italiana de varza furajera are frunze albastru-verde inchis, subtiri, lungi, nu au niciun fel de bucle si bibelouri obisnuite in varza furajera. Mai degraba, frunzele sunt ciufulite si indoite.
• Ornamental – De asemenea, cunoscut sub numele de Salad Savoy, acest soi este rece si pufos, variind in culori de la alb la roz si de la violet la magenta, acest soi colorat este folosit pe mesele de tip bufet pentru afisaje.
• Varza chinezeasca – denumita adesea Broccoli chinezesc, aceasta varza poate fi inlocuita cu broccoli obisnuit in multe retete. Cu un continut ridicat de calciu, fier, vitaminele A si C, este foarte popular pentru mancarurile prajite; il puteti aburi sau fierbe.

Asa cum am mentionat, beneficiile de varza furajera au fost aruncate mult recent si din motive intemeiate. Beneficiile pentru sanatate ale gazei sunt de mare amploare si sustin in intregime, ceea ce inseamna ca aceasta este o leguma pe care ar trebui sa o adaugati cu siguranta la dieta dumneavoastra.

Densitatea nutrientilor
La fel ca varza, broccoli, conopida si varza de Bruxelles, varza furajera este o leguma crucifera. Ceea ce este minunat la acest lucru este ca varza furajera este unul dintre alimentele cele mai dense in nutrienti de pe planeta, in special pentru un verde cu frunze. Desi are un continut incredibil de scazut de calorii, nivelurile de proteine din varza furajera sunt ridicate, iar alimentele sunt incarcate cu substante nutritive care imbunatatesc sanatatea. Intr-o singura cana de varza cruda, veti primi;
Magneziu: 6% din valoarea zilnica
Calciu: 9% din valoarea zilnica
Cupru: 10% din valoarea zilnica
Potasiu: 9% din valoarea zilnica
Vitamina A: 206% din valoarea zilnica (din betacaroten)
Vitamina K: 684% din valoarea zilnica
Vitamina C: 134% din valoarea zilnica
Vitamina B6: 9% din valoarea zilnica
Mangan: 26% din valoarea zilnica

Bogat in antioxidanti

Similar cu alte legume cu frunze, varza are un continut ridicat de antioxidanti. Acestea includ beta-carotenul si vitamina C, impreuna cu o serie de flavonoide si polifenoli. Pentru fiintele umane, antioxidantii sunt extrem de eficienti in contracararea daunelor oxidative, despre care se crede ca se numara printre principalii factori de imbatranire si boli. Mai mult decat atat, cercetarile nutritionale cu varza sugereaza ca legumele cu frunze includ, de asemenea, flavonoidele quercetina si kaempferol. Se crede ca aceste substante au efecte puternice de protectie a inimii, de scadere a tensiunii arteriale, antiinflamatoare, antivirale si antidepresive.

Poate ajuta la scaderea colesterolului

Stim ca colesterolul joaca un rol important in functiile noastre corporale. De exemplu, este folosit pentru a produce acizi biliari, care sunt creati pentru a ajuta corpul sa digere grasimile. Acest proces incepe in ficat, care transforma colesterolul in acizi biliari, care sunt apoi eliberati in sistemul digestiv ori de cate ori mancati o masa grasa. Cand toata grasimea a fost absorbita si acizii biliari si-au finalizat sarcina, acestea sunt reabsorbite in sange si utilizate din nou.

Studii recente au aratat ca varza contine sechestranti de acid biliar, care pot reduce nivelul colesterolului. Teoria este ca acest lucru ar putea duce la un risc redus de boli de inima in timp. Un alt studiu a constatat ca aburul de varza furajera creste dramatic efectul de legare a acidului biliar. Varza la aburi este de fapt cu 43% la fel de puternica ca colestiramina, un medicament care scade colesterolul si care functioneaza in mod similar.

Poate preveni cancerul

In termeni generali, cancerul este o boala care se caracterizeaza prin cresterea necontrolata a celulelor. Acumularea nutritionala a varza furajera arata ca leguma este incarcata cu compusi, cum ar fi sulforapa, despre care se crede ca lupta impotriva formarii cancerului la nivel molecular. In plus, legumele de varza contin si indol-3-carbinol, despre care se crede ca are efecte similare.

Slabire prietenoasa

In timp ce statisticile proteinei varza furajera au fost documentate pe scara larga, cealalta parte a ecuatiei este pierderea in greutate.Deoarece leguma este alcatuita in principal din apa, exista putini macronutrienti negativi care va pot perturba planul alimentar. Mai mult, continutul scazut de calorii din varza furajera inseamna ca leguma va va mentine mai plina pentru mai mult timp si nu va va afecta situatia actuala.

Cand vine vorba de adaugarea de varza in dieta ta, este remarcabil de usor sa faci rostogolirea mingii. Cele mai simple modalitati de a introduce varza furajera in dieta ta de zi cu zi implica confectionarea legumelor intr-o gustare sau adaugarea acesteia la salata ta preferata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.