Avantajele unei mese din lemn masiv in bucatarie

Lemnul masiv a reprezentat dintotdeauna unul dintre cele mai benefice materiale care alcatuiesc mobilierul de bucatarie capabil sa raspunda la cele mai inalte standarde de calitate. Caracteristica principala a unei mese din lemn masiv este durabilitatea si capacitatea sa de a se conserva in timp. Din acest motiv acest material ecologic reprezinta alegerea ideala pentru toate acele persoane care doresc sa-si amenajeze bucatariile cu elemente naturale de inalta calitate.

Caracteristicile unei mese din lemn masiv

Fara indoiala, lemnul masiv reprezinta cel mai potrivit material pentru un mobilier de calitate. Lemnul masiv este extrem de versatil si extrem de personalizabil, capabil sa prezinte numeroase avantaje atat in utilizarea sa zilnica, cat si pe termen lung.

In primul rand, exista avantaje ale lemnului masiv pe care le-am putea defini ca fiind practice: unul dintre ele este usurinta de curatare a acestui material. Si totusi, lemnul masiv este prin excelenta sinonim cu natura si bunastarea. Fiind un material total natural, a te dota cu mese lemn bucatarie inseamna practic sa aduci in casa ta o bucata autentica din natura, care sa nu elibereze niciun fel de emisii nocive in interiorul locuintei tale.

In acest sens, trebuie remarcat faptul ca daca te hotarasti sa optezi pentru aceasta solutie de amenajare, este important ca nu numai masa, ci toata mobila de bucatarie sa fie din lemn masiv. De altfel, uneori exista tendinta de a crea decoruri interioare cu ajutorul altor materiale, precum melamina (aceasta din urma contine formaldehida, o substanta deosebit de nociva care se elibereaza treptat in mediul bucatariei).

In constructia unei mese din lemn masiv va fi important sa verificati cu atentie tipul de lac care va fi aplicat. Preferati companiile care isi trateaza mobilierul cu produse pe baza de apa, fara compusi chimici. Lemnul masiv tratat intr-un mod natural si corect isi va putea conserva cel mai bine proprietatile naturale, actionand eficient ca un regulator al mediului dumneavoastra ambiant.

Sa nu uitam ca lemnul este higroscopic si, prin urmare, este capabil sa contribuie la reglarea umiditatii intr-un mediu. Cand exista prea multa umiditate in spatiul din bucatarie, lemnul o va absorbi; cand, in schimb, bucataria ta este prea uscata, lemnul mobilierului va elibera umiditatea.

Un alt avantaj important al lemnului masiv, mai ales daca este tratat cu vopsele pe baza de apa, este capacitatea sa de a-si pastra nealterate toate caracteristicile naturale. Daca in timpul utilizarii bucatariei se creeaza cateva mici zgarieturi pe masa din lemn masiv, suprafata poate fi refacuta cu usurinta cu ajutorul apei. De fapt, va fi suficient sa puneti cateva picaturi de apa pe zgarietura in timpul noptii, pentru a vedea suprafata revenind la felul in care era inainte.

In cele din urma, lemnul masiv este un material extrem de personalizabil. Pe langa diferitele stiluri si configuratii de mese din lemn masiv propuse de companiile din domeniu, se va putea personaliza materialul atat din punct de vedere al dimensiunilor cat si al culorilor.

Infinite posibilitati de personalizare

De regula, companiile din Romania care ofera mese din lemn masiv ofera clientilor posibilitatea de a personaliza mobilierul de bucatarie, in functie de nevoile si cerintele specifice ale acestora. In plus, in ceea ce priveste personalizarile, culoarea joaca un rol de importanta fundamentala. In acest sens, se va putea juca cu culoarea si da liber imaginatiei, pe diferite tipuri de lemn masiv.

De fapt, fiecare tip de lemn are diferite nuante de culoare: lemnul de nuc, de exemplu, este maro inchis, in timp ce ciresul tinde sa fie rosu, iar stejarul este maro deschis. De asemenea, se vor putea prefera esente de lemn care permit vopsirea sau lacuirea cu ajutorul diferitelor culori si vopsele, precum lemnul de brad sau lemnul de foioase.

Cumpara mese din lemn masiv, dar si alte piese de mobilier din lemn masiv pentru bucatarie, din magazinul online Scaune cu spatar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.