Aplice de iluminat de interior – Tendinta numarul unu pentru interior

Iluminarea cu aplice in interior joaca un rol imens – nu numai ca umple cele mai intunecate colturi cu lumina, dar creeaza si atmosfera dorita, subliniaza stilul si plaseaza corect accente. Poti gasi cele mai recente tendinte in materie de aplice de iluminat cu care sa-ti transformi interiorul.

Un sistem de iluminat pe mai multe niveluri, implica un complex de corpuri de iluminat situate la diferite inaltimi, care include plafoniere, aplice, lampadare si multe altele. Combinatia de lampi diferite de iluminat, face posibila reglarea nivelului de iluminare, in functie de nevoile tale. Pentru tavan, alege corpuri de iluminat difuze pentru a crea o iluminare uniforma de fundal in interior si completeaza cu aplice.

Iluminare intr-un interior intunecat

Camerele cu mobilierul si peretii intunecati au o energie aparte: sunt pline de confort si senzualitate, arata solide si luxoase. Dar interioarele intunecate au doua dezavantaje: in primul rand, par mai mici decat sunt in realitate si, in al doilea rand, absorb lumina. Pentru a evita acest efect, este recomandabil sa configurezi cu o iluminare mai puternica decat pentru alte incaperi, utilizand aplice.

Pentru camerele mari, cum ar fi un living combinat cu o bucatarie sau o garsoniera spatioasa, zonarea cu aplice de iluminat va fi relevanta. Aplicele pot sublinia diferite colturi ale camerei. Cu aplice poti lumina masa de sufragerie, poti crea o zona confortabila pentru relaxare, lectura sau pentru lucru. Iluminatul decorativ va fi o solutie excelenta daca doresti sa te concentrezi pe o anumita piesa de decor (de exemplu, o imagine pe perete sau o colectie dintr-o vitrina).

Iluminat intr-o camera mica cu tavane joase

O camera mica impune restrictii cu privire la alegerea mobilierului si a schemei de culori, dar iluminarea potrivita poate lumina deficientele camerelor mici. Prima regula este sa renunti la lampile volumetrice si candelabrele masive.

De asemenea, sunt inacceptabile intr-o camera cu tavane joase, deoarece le fac sa para si mai joase. Solutia ideala este sa amplasezi aplice cu difuzoare indreptate in sus. Lumina reflectata va ridica optic tavanul si va largi peretii.

Uneori, chiar si cea mai inalta calitate si cea mai stralucitoare iluminare generala nu este suficienta. Unele zone necesita o sursa de lumina directionala, in special biroul, zona de lectura sau zona de lucru din bucatarie.

Lumina punctuala stralucitoare va face munca mai convenabila si confortabila pentru ochi, in timp ce lipsa luminii poate afecta negativ vederea. Aplicele ar trebui utilizate in combinatie cu iluminarea de fundal pentru o munca mai confortabila.

Daca doresti sa te simti confortabil acasa, alege aplice cu lumina calda. Iluminarea usor galbuie este propice relaxarii si odihnei, in timp ce lumina alba rece este mai potrivita pentru birourile in care trebuie sa creezi un mediu de lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.