Aplicatiile software de tip Building Information Modeling (BIM) si avantajele acestora in constructii, arhitectura si inginerie

Odata cu dezvoltarea tot mai mare a programelor asistate de calculator domenii precum constructii, inginerie si arhitectura au beneficiat tot mai mult de inteligenta asistata de computer. Solutiile software menite a facilita dezvoltarea si implementarea diferitelor proiecte in aceste domenii de activitate sunt tot mai numeroase si tot mai diversificate.

Cu ajutorul acestor programe asistate de calculator atat proiectantii, cat si beneficiarii pot avea parte de avantaje majore precum rapiditatea derularii proiectului, o colaborare mai stransa si o automatizare superioara a anumitor procese. In cadrul diferitelor aplicatii software utilizate in constructii, arhitectura si inginerie regasim inclusiv aplicatii software de tip BIM (Building Information Modeling).

Aplicatii software de tip BIM si avantajele acestora

In momentul in care in cadrul unui proiect se apeleaza la un program de tip BIM, proiectul respectiv va beneficia de un avantaj important.Un prim avantaj major se refera la usurinta in coordonarea oricarui proiect. Acest lucru se datoreaza faptului ca documentele proiectului si evolutia implementarii unui proiect pot fi accesate in acelasi timp de proiectanti, de echipele de lucru, dar si de beneficiarii respectivului proiect.

Un al doilea avantaj important se refera la faptul ca aceste aplicatii BIM ofera posibilitatea de a analiza modificarile efectuate in cadrul proiectului, modificari ce pot fi vizualizate in timp real. In consecinta vorbim despre reducerea riscurilor care pot surveni ca urmare a aparitiei erorilor in diferitele proiecte de constructii si/sau arhitectura.

Serviciile de tip cloud care pot fi folosite in aplicatiile BIM se numara printre avantajele de care orice proiect poate beneficia. Serviciile de tip cloud implementate in cadrul acestor programe asistate de calculator inseamna accesul la informatie integrata si la o informatie etapizata pe diferite etape ale proiectului. Mai mult, vorbim despre facilitarea accesului la informatiile complete privind proiectul respectiv prin serviciile de tip cloud.

Automatizarea anumitor procese reprezinta un alt avantaj major pentru utilizarea programelor de tip Building Information Modeling. In cele din urma putem mentiona printre avantaje si posibilitatea de a centraliza toate informatiile si datele cu privire la un proiect intr-un singur loc. Acesta este un atuu foarte important ca urmare a cantitatii de date folosite pentru proiectele de arhitectura si/sau constructii.

CADexpert NET ofera licentiere pentru aplicatii BIM

Pentru a beneficia de avantajele programelor asistate de calculator de tip BIM este nevoie sa achizitionezi o licenta sau o subscriptie pentru astfel de programe. Firma CADexpert NET ofera posibilitatea de a beneficia de licente pentru astfel de aplicatii Building Information Modeling. In oferta de astfel de aplicatii software clientii pot opta pentru Autodesk BIM 360 Collaborate Pro sau pentru Powerproject BIM de la Elecosoft.

BIM 360 Collaborate Pro inseamna accesul la o multime de instrumente si module care sunt folosite pentru coordonarea in cadrul proiectelor, dar si facilitarea documentarii proiectelor. De asemenea, aceasta aplicatie BIM de la Autodesk contribuie inclusiv la automatizarea diferitelor procese derulate in cadrul proiectului. Powerproject BIM de la Elecosoft inseamna o solutie software care garanteaza administrarea eficienta a proiectelor de constructii.

Pentru mai multe informatii referitoare la oricare dintre aceste aplicatii software de tip BIM, dar si pentru consultanta privind alegerea cea mai buna pentru domeniul in care activezi, profesionistii de la CADexpert NET va stau la dispozitie. Mai multe detalii privind serviciile si costurile pentru diferitele licente pentru solutii software oferite de aceasta firma pot fi gasite accesand pagina www.cadexpert.eu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.