Apa de izvor vs Apa de la Dozator: Beneficiile unui dispenser pentru intreaga ta familie

0
242

In cadrul unei conferinte organizate in 2005 de Organizatia Mondiala a Sanatatii, rezultatele a peste 80 de studii epidemiologice, realizate pe o durata de aproximativ 50 de ani, au subliniat importanta calitatii apei, pentru siguranta intregului organism: impactul mineralelor asupra sanatatii, reducerea riscului de boli cardiovasculare, ca urmare a consumului unei ape calitative etc Pentru ca 3 dintre cele mai importante surse de apa, la care populatia are acces sunt dozatoarele cu sistem de filtrare omologat, izvoarele de apa dulce si reteaua publica, este esential sa cunoastem mai multe informatii despre acestea: 

Ce nutrienti importanti pentru organism se afla in apa? 

  • Calciul – nutrient extrem de important atat pentru sanatatea oaselor, cat si pentru vitalitatea intregului sistem cardiovascular;
  • Magneziul –  nutrient esential pentru intarirea sistemului osos si aparatului cardiovascular; 
  • Fluorul – nutrient ce sustine lupa impotriva aparitiei cariilor; 
  • Sodiul – un electrolit deosebit de important pentru buna functionare a organismului, pe care il pierdem, de obicei, prin transpiratie; 
  • Cuprul – are un caracter antioxidant, sustinand buna functionare a sistemului cardiovascular; 
  • Seleniul – are un caracter antioxidant, fiind important pentru stimularea sistemului imunitar. 

Informatii esentiale despre apa consumata de la robinet

Daca ar fi sa privim in urma cu aproximativ jumatate de secol, nimeni nu se indoia in acea perioada de calitatea apei de la robinet, ca manifestare a unui interes relativ scazut pentru sanatate. Insa in ultimii 30 de ani, cresterea nivelului de responsabilitate colectiva a determinat realizarea unui numar de studii, pentru a identifica astfel eventualele substante nocive din apa. 

Odata cu trecerea timpului (si ca urmare a rezultatelor ingrijoratoare pe care testele mentionate anterior le-au relevat), din ce in ce mai multe persoane au renuntat la consumul apei de la reteaua publica, in favorea celei imbuteliate, sau a celei oferite de dozatoarele performante. 

Cat de sanatoasa este acum apa de la robinet?

Regulile UE privind calitatea si tratarea apei sunt acum cat se poate de stricte, insa in urma anumitor teste, in probele prelevate s-au descoperit: plumb, derivati din clor, precum si o serie de produse farmaceutice. Mai mult decat atat, in sistemele publice de canalizare exista bacterii, ciuperci si alte microorganisme nocive pentru organism, ce pot declansa boli precum dizenteria. 

Informatii esentiale despre apa consumata de la izvor 

Sursa apei de izvor poate determina doua tipuri de lichid: apa minerala plata si apa minerala carbogazoasa. Despre cat de sanatoase sunt, de fapt, aceste sursa de apa potabila, discutam chiar in randurile de mai jos:

Conform unor studii ce au analizat calitatea apei de izvor, in concentratia acesteia se pot gasi substante precum: 

  • Calciu;
  • Magneziu; 
  • Clor; 
  • Fier

Chiar daca aceste minerale sunt, intr-adevar, sanatoase pentru organism, nu exista in momentul de fata nicio garantie de ordin stiintific, ce poate demonstra faptul ca acest tip de apa este mai sanatos decat alternativele pe care le au la indemana consumatorii. 

Consumul apei din surse naturale are si efecte negative?

Cercetatorii atrag atentia asupra pericolului determinat de consumul apei naturale imbuteliate in recipiente de plastic. Conform unui studiu realizat de OSM in 2018, in peste 90% din totalul apelor testate s-au descoperit microparticule din plastic, al caror efect asupra organismului este inca necunoscut, dar care poate prezenta anumite riscuri asupra sanatatii. 

Informatii esentiale despre apa de la dozator

Dozatoarele cu apa nu reprezinta o noutate pentru nimeni, insa merita precizat faptul ca tehnologia din spatele acestora evolueaza de la an la an, obtinandu-se astfel un proces de filtrare a apei din ce in ce mai eficient. Dozatoarele de apa sunt simplu de instalat atat in cladirile de birouri, cat si in spatiile rezidentiale. 

Un sistem de filtrare reprezinta solutia ideala pentru un acces facil la apa necontaminata, studiile realizate recent demonstrand faptul ca aceasta tehnologie elimina eficient cea mai mare parte a impuritatilor din continutul acestui lichid. 

Daca vrei un dozator de apa, pentru acasa sau pentru spatiul de la birou, click pe link-ul anterior si consulta oferta pe care LaFantana ti-o pune la dispozitie. Alege ce ti se potriveste: watercoolere, purificatoare, precum si o multime de accesorii pe care le poti comanda online, in cel mai simplu mod posibil! 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.