„Alerta de evaziune fiscala se plateste: Ministrul Finantelor vizeaza recompense pentru informatori”

Intr-o miscare surprinzatoare, Ministrul Finantelor a propus un sistem de recompensare pentru cetatenii care contribuie la descoperirea cazurilor de evaziune fiscala. Aceasta propunere vine in contextul unui efort sustinut de a creste veniturile bugetare si de a combate frauda fiscala.

Initiativa, prezentata de Marcel Bolos, Ministrul Finantelor, vizeaza acordarea unui procent de 1% din suma amenzilor colectate ca urmare a denunturilor, celor care semnaleaza nereguli fiscale. Astfel, denuntatorii ar putea fi stimulati financiar sa contribuie la eficientizarea colectarii taxelor si impozitelor.

Conform declaratiilor ministrului, incepand cu lunile aprilie sau mai, cetatenii vor avea posibilitatea de a raporta in mod anonim suspiciuni de evaziune fiscala printr-un sistem online dedicat. Aceasta masura are ca scop asigurarea transparentei si protectiei celor care aleg sa participe la acest demers.

Ministrul a subliniat ca recompensa ar trebui sa fie proportionala cu gravitatea faptei de evaziune fiscala descoperite si confirmate de rapoartele de inspectie fiscala sau cele ale inspectiei antifrauda fiscala.

Aceasta initiativa, menita sa incurajeze cetatenii sa participe activ la lupta impotriva evaziunii fiscale, se asteapta sa aiba un impact pozitiv asupra bugetului de stat si, implicit, asupra finantarii serviciilor publice, cum ar fi cresterea pensiilor.

Marcel Bolos a mentionat ca, pe langa recompensele financiare, se ia in considerare si implementarea unui sistem care sa stimuleze activ alertele fiscale, contribuind astfel la o societate mai echitabila si la un sistem fiscal mai corect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.