Alegeti optiunea de cloud potrivita afacerii pe care o derulati

Cloud computing-ul este un tip de calcul bazat pe Internet care ofera resurse si date partajate de procesare computerelor si altor dispozitive la cerere. Este un model pentru a permite accesul omniprezent, la cerere, la un grup partajat de resurse de calcul configurabile (de exemplu, retele, servere, stocare, aplicatii si servicii).

Acest grup de resurse poate fi furnizat si eliberat rapid cu un efort minim de management sau cu interactiunea furnizorului de servicii.Exista trei tipuri principale de cloud: public, privat si hibrid. Cloud-urile publice sunt detinute si operate de companii care ofera servicii cloud publicului larg.

Cloud-urile private sunt detinute si operate de o singura organizatie numai pentru uz intern. Cloud-ul hibrid este o combinatie de cloud public si privat care permit o flexibilitate si scalabilitate sporite.Cea mai importanta decizie atunci cand alegeti un tip de cloud este evaluarea riscurilor de securitate asociate fiecarei optiuni.

Cloud public

Majoritatea companiilor de astazi folosesc o forma de cloud computing. Exista trei tipuri principale de nori: public, privat si hibrid. Fiecare tip are propriile sale avantaje si dezavantaje.Cel mai popular tip de cloud este cloud-ul public.Cloud-urile publice sunt detinute si operate de un furnizor de servicii terta parte. Acestea permit companiilor sa-si foloseasca infrastructura si serviciile pe baza de plata pe masura.

Acestea sunt foarte convenabile, deoarece pot fi implementate rapid si marite sau reduse, dupa cum este necesar. De asemenea, sunt relativ ieftine, deoarece platiti doar pentru resursele pe care le folositi.

Cu toate acestea, cloud-urile publice sunt mai putin sigure decat cloud-urile private, deoarece datele dumneavoastra sunt stocate pe serverele furnizorului de servicii, care ar putea fi localizate oriunde in lume.Daca securitatea este principala ta preocupare, atunci un cloud privat este cea mai buna optiune pentru afacerea ta.

Cloud privat

Un cloud privat este o infrastructura cloud care este operata exclusiv pentru o singura afacere sau organizatie. Cloud-urile private sunt de obicei gestionate de departamentul IT al organizatiei si pot fi fie on-premise, fie gazduite in afara site-ului.

Cloud-ul privat ofera securitate si confidentialitate sporite in comparatie cu clou-ul public, precum si mai mult control asupra datelor si aplicatiilor. Cu toate acestea pot fi mai costisitoare de configurat si intretinut decat cloud-urile publice.

Atunci cand decid daca sa utilizeze un cloud privat sau public, companiile ar trebui sa ia in considerare nevoile lor de securitate, confidentialitate, control si cost. Pentru companiile care necesita niveluri ridicate de securitate si confidentialitate sau care trebuie sa pastreze un control strict asupra datelor si aplicatiilor lor, un cloud privat poate fi cea mai buna optiune.

Cloud hibrid

Un cloud hibrid este un tip de cloud computing care combina infrastructura locala – sau un cloud privat – cu un cloud public. Un hybrid cloud poate creste agilitatea si flexibilitatea pentru companii, oferind in acelasi timp beneficiile unei securitati si control sporite.

Cel mai mare beneficiu al unui cloud hibrid este capacitatea de a avea ce este mai bun din ambele variante: cloud-ul public ofera scalabilitatea si flexibilitatea de care au nevoie companiile, in timp ce cloud-ul privat ofera securitatea si controlul de care au nevoie multe companii.

Un cloud hibrid poate fi benefic pentru companiile care au cerinte specifice de conformitate sau pentru cele care gestioneaza date sensibile. Pastrand aceste date pe un cloud privat, companiile se pot asigura ca sunt mai bine protejate. In plus, un cloud hibrid poate fi folosit pentru a rula aplicatii critice sau sarcini de lucru care necesita niveluri ridicate de securitate si performanta.

De ce sa apelezi la consultanta privind solutia de cloud potrivita datelor tale business
Cloud-ul a fost un subiect popular de discutie in ultimii ani, multe companii care doresc sa adopte o forma de solutie cloud. Cu toate acestea, avand atat de multe tipuri diferite de nori disponibile, poate fi dificil sa determinati care dintre ele este potrivit pentru datele dvs. de afaceri. Aici intervine consultanta.

Consultantii va pot ajuta sa va evaluati nevoile afacerii si sa va recomande solutia de cloud potrivita pentru datele dvs. Ei vor lua in considerare factori precum bugetul, scalabilitatea, securitatea si cerintele de conformitate pentru a gasi cea mai potrivita varianta pentru compania dvs.

Beneficiile consultarii cu privire la solutia de cloud potrivita pentru datele dvs. de afaceri sunt numeroase. Poate cel mai important, va poate ajuta sa evitati greselile costisitoare care pot aparea atunci cand alegeti o solutie cloud neadecvata. De asemenea, va poate economisi timp si efort pe termen lung, deoarece veti avea o solutie personalizata care raspunde tuturor nevoilor dumneavoastra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.