Alegeti calitatea unei bauturi vintage precum armagnac vintage de la 24drinks.ro!

Un barbat adevarat va sti intotdeuana ce bautura merge cu un anumit fel de mancare, cand este cazul sa scoti sticla de whisky veche de peste 50 de ani si cand este cazul sa savurezi un pahar de armagnac vintage alaturi de un trabuc. Toate aceste lucruri tin de o anumite etica pe care barbatii pasionati de bauturi spirtoase o respecta.

Magazinul 24drinks.ro ofera o gama foarte buna de bauturi spirtoase de calitate destinate cunoscatorilor si iubitorilor de gusturi fine. Sticle precum Comte de Lauvia si Marquis de Montesquieu incanta papilele gustative ale celor care prefera un armagnac vintage.
Daca va plac petrecerile private alaturi de prieteni, atunci nu trebuie sa va lipseasca din minibar o sticla de armagnac Comte De Lauvia 1984 Vintage.

Comte de Lauvia Vintage este o imagine a celui mai bun an si a celei mai bune zone din Bas-Armagnac, selectionata cu atentie de a 4-a generatie de distileuri a familiei Dallas, imbuteliata la gradul de alcool natural. Aceste Vintage-uri reprezinta chintesenta armagnacului.Numit candva „apa vietii vesnice”, in Evul Mediu armagnacul a devenit faimos pentru proprietatile sale terapeutice – consumat cu moderatie, el hraneste, stimuleaza si incanta spiritele. Se spune ca in el a stat secretul puterii celebrilor muschetari. Armagnacul se produce in Gasconia, in sud-vestul Frantei.

Este un distilat de vin facut, de regula, dintr-un amestec de 10 soiuri autorizate de struguri. Dintre acestea, principalele sunt Ugni Blanc, Folle Blanche, Colombard si Baco 22A. Spiritul final al armagnacului este format prin invechirea in butoaiele de lemn de stejar in care este tinut. In prezent, exista circa 800 de viticultori care produc armagnac si care sunt asociati in cadrul Biroului National al Inter Profesionistilor din Industria Armagnacului . De altfel, procesul de productie este supravegheat de Institutul National pentru Denumiri de Origine.

Armagnacul se produce in mod artizanal in trei etape egale ca importanta: vinificarea, distilarea si maturarea. Astfel, apa vie/distilatul armagnac se produce din vinuri albe facute din struguri cu o buna aciditate si un continut mic de alcool. Aceste vinuri sunt produse prin metoda traditionala tipica, fara adaos de sulf si zahar. In etapa a doua se face distilarea. In mod traditional, armagnacul este distilat o singura data, ceea ce ii confera, initial, un spirit mai putin “lustruit” decat cel al cognacului, care este dublu distilat. Distilarea se face iarna, dupa ce se termina fermentatiile.

Ea trebuie sa se incheie inainte de 31 martie a anului urmator recoltarii. Distilarea este continua si are loc intr-un alambic specific, din cupru laminat, identic cu modelul patentat in 1818 de catre Dl. Tuilliere, sub Ludovic al XVIII-lea. La iesirea din alambic, distilatul are 52° – 55°/60° (spre deosebire de cognac, pentru care se foloseste un alambic cu distilare dubla, din care rezulta un distilat de 70°, sau mai mult). El este incolor si foarte aromat. Pentru a ajunge la finetea, complexitatea si culoarea caracteristice, el are nevoie de multi ani de maturare in stejar.

Iar la final, “slefuirea” armagnacului se face prin maturare, o etapa foarte importanta pentru viitorul lui. Doua sunt elementele esentiale: butoaiele (stejarul, afumarea lemnului, maiestria celui car face armagnacul) si beciul (cu cat e mai umed, cu atat mai bun va fi armagnacul). Dupa distilare, armagnacul este pus in butoaie de stejar de 400 litri. Imbatranirea in butoaie de stejar inmoaie gustul, dezvolta arome mai complexe si o culoare aramie. In butoi pierde o parte din alcool si din apa prin evaporare (fenomen cunoscut ca fiind un „tribut adus ingerilor”), fapt ce permite compusilor aromatici sa apara prin oxidare.

Cand alcoolul ajunge la 40 %, armagnacul poate fi transferat in butelii mari de sticla , pentru depozitare. Dupa inca un an de afanare la sticla, armagnacul poate fi imbuteliat pentru vanzare. Exista ani in care armagnacul are o calitate exceptionala, nemaifiind nevoie sa fie cupajat. El va fi vandut ca atare: Vintage . Secretul armagnacului sta in combinatia dintre distilat si stejar. Alchimia care ia nastere intre cele doua n-a putut fi niciodata explicata stiintific. Armagnacul este un produs magic, aproape divin. Apa vie ia o culoare de chihlimbar, iar, apoi, de mahon.

In prima faza, cand se degusta un armagnac, se observa limpiditatea, stralucirea si culoarea. Rotind lichidul in pahar, se observa „lacrimile” care se scurg mai incet sau mai rapid pe peretele paharului. Pentru a evalua corect mirosul, evitati sa bagati nasul in pahar, pentru a nu simti toate senzatiile aromatice. Rotiti paharul, incalziti-l in palma si veti simti arome mult mai subtile. Se disting, in principal, 7 arome mitice: alune, piersica de vie, violeta, vanilie, lamaie verde, pruna uscata, piper.

La sfarsit, nu uitati sa mirositi armagnacul de pe fundul paharului – aici se concentreaza bogatia aromatica, care incheie placerea degustarii. Gustativ, se testeaza prospetimea, echilibrul si finetea. Cu cat armagnacul a stat mai mult in stejar, cu atat mai blanzi sunt taninii. Persistenta gustului din gura este o marca a calitatii bauturii. La 24drinks.ro cumparatorii vor intalni intotdeuna aceasta persistenta in sticlele de armagnac comercializate, dar si la alte bauturi spirtoase de calitate.

Fie ca sunteti cosumator de whisky, armagnac, vodka sau tequila, la 24drinks.ro veti gasi doar calitate si traditie. Recomandam acest armaganc pentru rori cei care adora bauturile adevarate, clasa si stilul oferite de acestea.Pentru a vizualiza intreaga gama de produse, intrati acum pe site-ul 24drinks.ro.Veti avea o gama extraordinara de bauturi de toate soiurile si productiile. Nu veti regreta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.