Vine un moment in viata oricarei tigari electronice cand ceva incepe sa nu mai functioneze chiar la parametri optimi. Desigur, cand acest lucru se intampla, ai optiunea de a comanda online atomizoare sau orice alte componente trebuie inlocuite, dar noi credem ca este necesara doar putina preventie si ingrijire pentru a te bucura cat mai mult timp de tigara ta electronica. Asadar iti punem la dispozitie cateva sfaturi pentru intretinerea dispozitivului tau.
Intretinerea bateriilor
In ceea ce priveste bateriile, este important de stiut ca acestea nu trebuie formatate si nu trebuie trecute obligatoriu prin cicluri complete de incarcare-descarcare. Acestea pot fi incarcate oricand, indiferent de nivelul de incarcare, deoarece tehnologia li-polimer nu are efect de memorie. In momentul in care tu achizitionezi tigara electronica, bateriile sunt incarcate la capacitate de 50% si pot fi folosite in mod normal.
Pentru incarcarea bateriilor se recomanda insurubarea usoara a bateriei in incarcator, forta excesiva putand duce in timp la deteriorarea prematura a contactelor si distrugerea bateriei. In momentul in care bateria face contact cu incarcatorul, indicatorul luminos al bateriei va clipi repetat timp de aproximativ 5 secunde. Indicatorii sunt destul de usor de interpretat: LED-ul va avea culoarea rosie pe timpul incarcarii si verde (sau albastru, in functie de model) la final sau in momentul in care nu este bateria conectata. Sfatul nostru este sa cureti cu un servetel conectorul bateriei pentru a te asigura ca ai indepartat eventualele depuneri. Scopul acestei operatiuni este asigurarea unui contact mai bun si prelungirea vietii bateriei.
Intretinerea vaporizatorului
De cele mai multe ori vaporizatoarele (atomizoarele) sunt livrate deja umezite cu un lichid de protectie. Sfatul nostru este sa il indepartati din vaporizator prin suflare si sa montati un nou cartus incarcat cu E-lichid. La primele vaporizari atomizorul nu va functiona chiar la capacitate maxima, acesta avand nevoie de timp pentru ca lichidul de protectie sa fie inlocuit cu lichidul din cartus. In functie de stilul de folosire acest proces poate dura intre 15 minute si o ora.
Pentru a intretine vaporizatorul se recomanda indepartarea cartusului in mod regulat, adica in fiecare seara sau inaintea unei pauze mai lungi de folosire. Cand indepartezi cartusul ai grija sa sufli bine in vaporizator pentru a indeparta lichidul rezidual din el. Apoi poti monta la loc un cartus proaspat umplut. Iti poti da seama daca un vaporizator este defect atunci cand este montat pe baterie si la activarea acesteia nu produce vapori.
Cea mai buna metoda de a curata atomizorul este de a sufla prin gaurile pulverizatorului si ale bateriei deoarece in acestea se poate acumula praf si E-lichid. Se pot folosi si dispozitive cu aer comprimat.
O alta metoda de curatare a vaporizatorului este de a-l aseza in pozitie verticala pe o foaie de hartie sau un servetel pentru a se scurge E-lichidul. Poti face acest lucru noaptea cat nu folosesti tigara electronica. Exista si posibilitatea in care lichidul se usuca pe vaporizator sau pe conectorii acumulatorului. In aceasta situatie te sfatuim sa folosesti un betisor de vata si diluant de lac de unghii pentru a curata lichidul uscat.
Ce faci cand tigara nu mai scoate fum?
Primul lucru pe care te sfatuim sa-l faci este sa schimbi cartusul. Apoi poti verifica daca acumulatorul este incarcat complet sau poti folosi unul deja incarcat. Pasul final este sa cureti vaporizatorul conform indicatiilor de mai sus. Daca dupa toti acesti pasi tot nu iese abur, este posibil sa ai nevoie de un nou atomizor.
Speram ca aceste sfaturi sa-ti fie de folos si sa te poti bucura pentru o perioada cat mai lunga de timp de tigara ta electronica.