Ai nevoie de un implant dentar?

Un dinte lipsa sau pierderea unui dinte in cursul vietii poate provoca o anumita anxietate. Un studiu recent efectuat de psihologi a scos la iveala faptul ca acest lucru poate avea repercusiuni asupra rapoartelor cu ceilalti atat in sfera privata cat si in sfera profesionala. Insa ai cu adevarat nevoie de un implant dentar?

Ce este un implant dentar?

Pentru a intelege ce este un implant dentar trebuie sa stii ca partea vizibila a dintelui corespunde cu coroana si partea invizibila corespunde cu radacina. Radacina este cea care permite mentinerea dintelui in gingie si in osul maxilarului.

Termenul de implant dentar corespunde tratamentului radacinii. Functia sa este aceea de a inlocui radacina dintelui lipsa prin intermediul unei radacini artificiale. Pe un implant se poate fixa o coroana dentara, o proteza sau o punte dentara. Un implant dentar este intermediarul dintre osul maxilarului si proteza dentara.

Nu are doar un scop estetic ci si functional: permite transferarea fortelor masticatorii si permite o mai buna digestie. Corpul respinge rareori titanul chiar daca este un material solid, de aceea, majoritatea implantelor dentare. Cu toate acestea, exista materiale alternative precum zirconiul. De obicei cilindric, forma implantului dentar, ca si diametru, poate varia pentru a raspunde unor conditii specifice.

In ce cazuri este nevoie de un implant dentar?

Dupa cum spuneam mai sus, un dinte este constituit din mai multe parti. Atunci cand partea vizibila a dintelui este afectata, nu este necesar implantul dentar pentru a reconstitui dintele. Chirurgul dentist se va baza atunci pe radacina existenta. Este vorba de o practica mai putin invaziva.

Montarea unui implant dentar ii va permite pacientului mentinerea unei igiene bucale adecvate, evitandu-se pierderea osoasa pe de o parte si pierderea dintilor adiacenti pe de alta parte. In plus, aplicarea implantului dentar stimuleaza osul.

Oseointegrarea reprezinta un proces esential pentru succesul unui implant dentar. Acest lucru corespunde fenomenului de colonizare al celulelor osoase din jurul suprafetei osoase. Acest lucru ii permite osului solidificarea implantului in maxilar.

Pentru a fi un candidat potrivit pentru aplicarea unui implant dentar, pacientul trebuie sa dispuna de o calitate a osului adecvata pentru a suporta implantul si gingii sanatoase. Cu toate acestea, este necesar sa consulti medicul stomatolog inainte de a apela la un implant dentar. Exista unele contra-indicatii medicale precum un deficit imunitar, o infectie a gingiei sau probleme cardiace. Tabagismul poate reduce in maniera semnificativa sansele ca interventia sa fie una de succes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.