Acoperis terasa verde, cea mai inovativa metoda de hidroizolatie, din ce in ce mai practicata si la noi

Daca vrei sa te bucuri de cea mai inovativa metoda de hidroizolatie, care poate schimba – semnificativ – aspectul casei tale, atunci opteaza pentru acoperis terasa verde. Tehnica de stopare a infiltratiilor de apa este o traditie in Germania si in Elvetia, si reprezinta o metoda optima de a-i reda naturii bucatica ce i-a fost luata prin constructiile urbane.

Acoperisul verde nu este altceva decat o modalitate ecologica de a imbraca aceasta componenta a constructiei prin vegetatie naturala, la baza careia se afla un sistem care colecteaza apa si elimina surplusurile spre gurile de scurgere. Avantajele acestei hidroizolatii sunt unice. Iata tot ce trebuie sa stii despre un acoperis terasa verde.

Acoperisul imbracat in vegetatie naturala retine apa si hidroizolaeaza eficient cladirea prin plante

Pe scurt, un acoperis verde este imbracat in vegetatie naturala, fie total, fie partial. Se folosesc licheni, iarba, flori, plante pitice, arbusti, si asa mai departe – care nu necesita foarte multa interventie pentru ingrijire. Structura sistemului are in componenta multiple straturi, fiecare cu rol propriu.

Avantajul imediat este ca se poate monta atat pe un acoperis inclinat, standard, cat si pe un acoperis drept. Importanta in tot acest sistem este membrana antiradacina. Daca ea nu ar exista, radacinile vegetatiei plantate ar patrunde in celelalte straturi si ar compromite functionarea intregului sistem.

Esential este si sistemul de drenaj, prin care se redirectioneaza surplusul de apa pluviala catre gurile speciale de scurgere. E eficient, iar rezultatele obtinute sunt, pur si simplu, spectaculoase. Din fericire, se practica astazi si in tara noastra.

Te bucuri de o oaza de relaxare la inaltime, de izolatie fonica si de temperatura constanta in imobil

Aceste sisteme inovative de hidroizolatie au avantaje multiple, nu doar stopeaza infiltratia apei. Vei observa ca intr-o cladire cu acoperis sau terasa verde, temperatura este constanta. Mai mult, zgomotele din exterior nu mai patrund atat de usor, iar locatarii se pot bucura de linistea si de echilibrul natural. Solutia are si un important impact psihologic, intrucat creeaza o oaza de relaxare la inaltime, un colt de natura care confera liniste, bucurie si implinire.

Cu atat mai mult in marile aglomerari urbane, o asemenea solutie contribuie si la protectia mediului inconjurator, readucand inapoi un colt de natura pierdut prin consolidarea zonelor de locuit. Stiai ca in Elvetia acoperisul verde este prevazut in legislatia nationala? Suprafetele cu peste 500 de metri patrati sunt obligate sa implementeze aceasta metoda de hidroizolatie.

Milucon.ro are mai mult de un deceniu de experienta in hidroizolatii terase, acoperisuri si nu numai

La noi, in Romania, firma care implementeaza acoperisuri si terase verzi este Milucon.ro. Compania are peste 14 ani de experienta in hidroizolatii profesionale si acoperisuri, si vine in intampinarea ta cu cele mai noi si mai inovative metode impotriva infiltratiilor de apa. Rezultatele obtinute de Milucon.ro sunt, pur si simplu, spectaculoase.

Portofoliul de clienti este unul extrem de vast si include atat proiecte industriale, cat si proiecte rezidentiale.Daca vrei sa iti hidroizolezi eficient locuinta si sa te bucuri de cele mai rapide si mai durabile solutii, totodata, atunci aceasta echipa de experti este cea pe care o cauti. Este interesant cum personalul e permanent instruit, iar orientarea companiei este catre nevoile clientilor, dincolo de avantajele financiare. Este o bucurie ca Milucon.ro activeaza in Romania: avem nevoie de astfel de experti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.