Abcesul dentar-o problema aparent minuscula,dar cu repercursiuni grave

De cate ori ai avut dureri de cap sau de urechi fara niciun motiv intemeiat? Sau de cate ori nu ai putut musca pana la capat dintr-un mar pentru ca ai avut dureri dentare? Cauza principala a unor astfel de situatii este sensibilitatea dentara sub diverse forme, inclusiv cea de abcesul dentar, o acumulare de puroi.

Cu siguranta ai auzit macar o data de un astfel de termen. Adesea, oamenii nu acorda suficienta atentie simptomelor abcesului si nici a consecintelor pe care le poate avea.
“Motivele sunt legate fie de faptul ca nu cunosc toate aspectele implicate, sau fie considera ca pot rezolva pe cont propriu problema.

Totusi, un consult stomatologic este necesar imediat ce ai depistat primul semn al abcesului: o umflatura la nivelul gingiilor (abces gingival) sau a structurii osoase (abces parodontal). De asemenea, abcesul se mai poate localiza si in interiorul dintelui (abces periapical) si este insotit de o durere pulsatila progresiva. Astfel, vor fi afectate si alte zone.”

– Ne explica dr. Cristina Munteanu, medic stomatolog

Cauzele unei astfel de infectii se nasc in principal din obiceiurile zilnice necorespunzatoare si anume:

Nu acorzi suficienta atentiei igienei dentare – Neglijarea periajului dentar cel putin de 2 ori pe zi va creste numarul de bacterii existente in cavitatea bucala. Astfel, riscul aparitiei abcesului dentar, cat si a cariilor, a afectiunilor gingivale va creste.

Consumi prea multe dulciuri sau alimente bogate in zahar – Daca iubesti dulciurile si nu iti poti imagina viata fara ele, ar fi bine sa constientizezi consecintele pe care le pot avea asupra dintilor. Astfel, este favorizata aparitia cariilor si implicit a abcesului dentar.

Uscaciune dentara – Este o alta cauza a aparitiei afectiunilor dentare. De asemenea, sunt prezente si gustul si mirosul neplacute.

Nu frecventezi cabinetul stomatologic – Numai asa poti depista la timp diversele probleme ce pot aparea la nivelul dintilor.

“Tratamentele unei astfel de afectiuni sunt multiple, insa beneficiile ozonoterapiei sunt multiple. Aceasta metoda utilizeaza ozonul pentru a distruge diverse microorganisme din cavitatea bucala si nu numai. Tesuturile afectate de infectii sunt tratate rapid si toate bacteriile sunt indepartate cu succes.

De asemenea, ozonul utilizat nu cauzeaza alergii sau alte complicatii. Este o solutie ce se poate folosi in multe cazuri, precum dezinfectarea cariilor dentare, extractii dentare, dar si extirparea puroiului in cazul abcesului dentar.”
– ne povesteste dr. Cristina Munteanu, medic stomatolog
Frecventeaza cabinetul stomatologic pentru a preveni repercusiunile grave ale abcesului dentar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.