8 solutii tehnologice pentru securizarea locuintei

0
357

Pentru cei care se gandesc la siguranta domiciliului, tehnologia de ultima generatie in materie de securitate a adus o multitudine de solutii inovatoare. Tehnologia inteligenta permite noi modalitati de monitorizare, acces selectiv si control de la distanta ale functiilor si dispozitivelor de securitate.  

Optiunile sunt diverse, la fel, ca si nevoile casei tale. Mai jos, vom trece in revista 8 variante demne de luat in calcul atunci cand alegi cea mai buna solutie tehnologica pentru protectia casei tale. 

Sisteme de monitorizare antiefractie

Acestea sunt sisteme de alarma cu senzori de miscare care asigura un perimetru desemnat. Ele pot fi cuplate cu sisteme video de urmarire, pentru o mai buna monitorizare. Poti monitoriza interiorul dar si anumite zone exterioare, dupa cerinte. Unele sisteme de alarma au senzori de miscare si de vibratie inteligenti care pot face distinctia intre zgomotele normale ale casei si cele suspecte, ca, de exemplu, atunci cand suna cineva la usa  versus cand cineva doreste sa forteze usa. 

Sisteme video de monitorizare

Sistemele care au si camere video au, in general, fidelitate mare si unghi mare de acoperire dar si vizibilitate excelenta, inclusiv, pe timp de noapte. De asemenea, au diverse optiuni de comunicatie cu clientul, cu politia sau cu firma de securitate: sms, apel, sau, mai nou, wireless si aplicatii pe telefon. Sistemele de monitorizare video pot include si sisteme de stocare, management si analiza a inregistrarilor.

Sisteme inteligente de iluminat

Acestea presupun ca intregul sistem de iluminare din interiorul si exteriorul casei sa fie conectat si gestionat de la distanta, prin bluetooth sau wireless, printr-o aplicatie pe telefon. Iluminarea poate fi controlata in functie de necesitati, pe zone, din aplicatie. Cand observi ca ai vizitatori nepoftiti care dau tarcoale atunci cand nu esti la domiciliu, poti aprinde luminile remote, dandu-le senzatia ca este cineva acasa. Asta descurajeaza infractorii, chiar inainte de a intra in casa.

Videointerfoane

O alta cale de a securiza locuinta este aceea de a controla si monitoriza cine intra in imobil. In acest scop, poti instala un sistem de videointerfon. Acesta are marele avantaj ca toti cei care il folosesc, pe langa faptul ca pot auzi si vorbi cu persoana care solicita accesul, o  pot si vedea. De aceea, e recomandat pentru familii cu persoane in varsta sau copii.  Camera din panoul exterior are rezolutie foarte buna si vizibilitate excelenta, atat ziua cat si noaptea. Displayul din interior are ecran TFT LCD, ceea ce asigura o vizibilitate foarte buna. Videointerfoanele de la electrainstal.ro ofera cel mai bun raport calitate-pret de pe piata de tehnologie de acest tip din Romania.  

Sonerii inteligente

Tot pentru a monitoriza accesul in casa, poti instala  o sonerie inteligenta. Aceasta are o microcamera integrata in vizor si senzori de miscare care iti pot arata direct pe telefon printr-o aplicatie, cine suna la usa, chiar daca nu esti acasa. Exista, pe piata de echipamente de securitate, si sonerii video fara fir si functii audio, care ofera si vizibilitate si comunicare in ambele directii. 

Automatizari pentru usa garajului si poarta

Usile automatizate sunt o alta modalitate de a controla accesul. Avand in vedere ca multe spargeri se dau prin fortarea usii de la garaj, securizarea acesteia si a portilor de acces este una din masurile extrem de utile. Și aceste sisteme trimit avertizari prin telefon, astfel incat, sa poti decide si actiona, in cel mai scurt timp. 

Yale inteligente

Yalele inteligente, dispozitivele de control acces stand alone sau Blue Link Access sunt dispozitive care permit accesul cu taguri sau carduri personalizate ori, chiar, prin intermediul unei aplicatii in telefon. Poti opta pentru unul dintre ele la usa de la intrare, in locul yalelor cu cheie.  

Monitorizarea spectrului wireless

O solutie interesanta propusa recent,  si aflata, inca, in stadiul de proiect este detectarea unui telefon nou in spectrul wireless al domiciliului. Daca infractorul are cu sine un telefon mobil, acesta poate fi detectat, odata intrat in raza wirelessului casei. 

Odata cu dezvoltarea tehnologiei smart, solutiile de securitate au devenit din ce in ce mai inteligente si din ce in ce mai usor de implementat si de folosit. Tu trebuie doar sa alegi cea mai potrivita solutie pentru casa ta si sa te bucuri de liniste si siguranta, alaturi de cei dragi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.