6 cele mai bune sfaturi pentru alegerea unui partener de afaceri de incredere

Iti amintesti cate idei minunate luau nastere in urma unui brainstorming avut in sala de sedinte? Acum extrapoleaza conceptul si imagineaza-ti cat de multe sanse de reusita ai putea avea daca aduci cel putin inca un partener pentru a-ti creste afacerea. Sa gasesti o persoana cu aceeasi viziune ca tine poate fi cea mai buna idee pe care ai avut-o vreodata pentru a atinge succesul cu firma pe care o reprezinti.

Totodata, legatura de business pe care o poti stabili cu un partener de afaceri care nu „trage” in aceeasi directie se poate transforma intr-un cosmar.De aceea, ne-am gandit sa iti venim in ajutor cu cele mai bune sase sfaturi pentru alegerea unui partener de afaceri de incredere, pe care le poti afla din randurile ce urmeaza.

Fa diferenta intre afacere si viata personala

Daca alegi sa te cresti un business alaturi de un prieten, ai mare grija. Deseori, oamenii uita de faptul ca afacerea reprezinta ceva foarte serios, in care apropiatii nu prea au ce sa caute. De ce? Pentru ca relatiile personale pot influenta directia in care urmeaza sa se indrepte firma. Concret, deciziile pot fi luate prin prisma legaturii de prietenie si nu in raport cu evolutia naturala a lucrurilor. Viata ta personala poate ajunge sa se confunde cu cea profesionala, aspect deloc imbucurator.

Stabileste clar conditiile colaborarii

Asemenea unui contract prenuptial, si afacerile au nevoie de o siguranta in ceea ce priveste indatoririle si drepturile. Sigur ca relatia cu un partener de afaceri va incepe in ton optimist, insa timpul si situatia financiara pot dicta alte directii pe care e posibil sa fiti nevoiti sa le urmati. Ca atare, e important ca fiecare dintre voi sa stie exact care sunt contributiile pe care va trebui sa le asigure firmei si cum anume se vor imparti castigurile. Crearea si semnarea unui acord la inceputul colaborarii este esentiala, pentru o viata profesionala echilibrata.

Verifica

Folosind acelasi principiu ca cel de mai sus, e important ca transparenta sa stea pe primul loc intr-o colaborare de tip business. Daca cel cu care te asociezi este o persoana juridica, verifica firma online inainte de a bate palma pentru o perioada indelungata. Stiind exact care a fost evolutia companiei, care este cifra de afaceri, dar si care sunt posibilele datorii ale acesteia, poti fi sigur ca pornesti o colaborare fructuoasa.

Comunica

Comunicarea este la fel de importanta intr-o colaborare profesionala. Mai mult ca sigur, pe parcurs vor aparea divergente, insa acestea sunt cat se poate de naturale. Pana la urma, gandim diferit si asta ne face unici. E important sa-ti amintesti constant de faptul ca doar o comunicare eficienta va va ajuta sa pastrati relatii sanatoase, care pot duce compania pe cele mai inalte culmi.

Nu uita ca e vorba de bani

Oricat de mult ai iubi activitatea pe care o faci si indiferent cat de mult ai aprecia persoana cu care vrei sa incepi colaborarea in afaceri, nu uita ca, pana la urma, sunt importanti si banii. Castigurile firmei trebuie impartite echitabil, in functie de investitia fiecaruia, asadar stabileste de la bun inceput care vor fi procentele de care trebuie tinut cont.Ia in calcul si salariile pe care le veti avea fiecare dintre voi sau cum se vor reinvesti o parte dintre veniturile firmei. Stabileste cine ia deciziile

E foarte important sa stabiliti de la bun inceput, desigur, de comun acord, si cine va avea ultimul cuvant de spus. Prea multe pareri de care trebuie sa tii cont vor dauna business-ului, iar orgoliul nu are ce cauta in afaceri.Pune toate aceste idei pe hartie, intr-un contract dupa care sa va ghidati activitatea, si nu veti intampina niciun obstacol in afaceri.Daca doresti sa afli mai multe despre deschiderea unei noi afaceri, gasesti detalii la avocati.co,o resursa online utila.Mult succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.