6 Beneficii ale consumului regulat de miere

0
70

Considerata unul dintre cele mai sanatoase alimente de pe tot globul, mierea este o creatie cu adevarat minunata. Este unul dintre cele mai populare si utilizate tipuri de indulcitori din intreaga lume, avand numeroase beneficii enorme pentru sanatate. Este folosita in aproape toate culturile atat ca aliment, cat si ca baza pentru multe medicamente traditionale, in special in Ayurveda.

In randurile ce urmeaza iti vom dezvalui 6 beneficii grozave ale consumului regulat de miere:

1. Este utila in mentinerea greutatii corporale la un nivel optim.

Stiai ca poti folosi mierea pentru a-ti gestiona greutatea corporala? Conform celebrului autor si nutritionist Mike McInnes, mierea are potentialul de a arde grasimea corporala chiar si atunci cand dormi. De fapt, mierea este unul dintre cele mai bune alimente pentru slabit. Medicii chiar recomanda consumul unei linguri de miere dimineata, pe stomacul gol, dar si seara, inainte de a merge la culcare. Acest lucru are ca efect cresterea metabolismului, care la randul sau ajuta la reducerea greutatii mai repede. Mierea este totodata grozava pentru imbunatatirea starii generale de sanatate.

2. Este un energizant natural minunat.

Mierea este cunoscuta ca o sursa naturala excelenta de energie, deoarece zaharul neprelucrat din componenta ei intra direct in fluxul sanguin, oferind corpului un impuls rapid de energie. Acest impuls rapid functioneaza ca o minune pentru antrenamentele sportive, mai ales pentru cei care fac exercitii de rezistenta de durata mai lunga.

O idee buna de a obtine energie pentru intreaga zi este de a consuma miere cu fructe la micul dejun. In acest fel, vei avea parte de spor si dinamica in toate activitatile pe care le intreprinzi.

3. Intareste sistemul imunitar.

Mierea are nenumarate proprietati medicinale care ajuta in mod natural la ameliorarea durerilor in gat. Antioxidantii si puterea sa de combatere a bacteriilor ajuta la inlaturarea infectiilor cauzate de virusuri, bacterii si ciuperci. Potrivit medicilor si oamenilor de stiinta, mierea de hrisca are cel mai mare numar de antioxidanti, iar atunci cand este consumata zilnic, poate fi benefica pentru cresterea imunitatii pe termen lung. Acesta este motivul pentru care mierea este considerata a fi unul dintre cele mai bune alimente care maresc imunitatea.

4. Hraneste pielea.

Dermatologii si esteticienii intotdeauna recomanda mierea ca parte a ingrijirii pielii, datorita proprietatilor sale hidratante si nutritive. Mierea este, de fapt, cea mai buna crema hidratanta naturala, in special pentru pielea uscata. Mierea organica nu numai ca desfunda porii, dar ajuta, de asemenea, la hidratarea pielii uscate. In acelasi timp, acest superaliment ajuta la imbunatatirea aspectului buzelor crapate in timpul iernii. Multi oameni folosesc mierea in fel si fel de retete de masti homemade, deoarece ii ajuta la imbunatatirea tonului pielii.

Nu in ultimul rand, mierea este un antiseptic natural, asadar este extrem de utila in tratarea ranilor, vanatailor, taieturilor, arsurilor si infectiilor.

5. Stimuleaza memoria.

Se spune ca suntem ceea ce mancam. Prin urmare, este foarte important sa consumam alimente care ne ajuta sa ne mentinem sanatatea mintala puternica. Ei bine, acest drag indulcitor natural, mierea, printre numeroasele beneficii pentru sanatate pe care ni le ofera, ne ajuta, de asemenea, sa ne crestem memoria si concentrarea. De fapt, mierea nu numai ca stimuleaza puterea si memoria creierului, dar ne ajuta, de asemenea, sa prevenim stresul metabolic si sa ne calmam, ceea ce este benefic in imbunatatirea memoriei pe termen lung. Antioxidantii naturali si proprietatile terapeutice ale mierii determina cresterea sistemului colinergic si a circulatiei sangelui la nivelul creierului, precum si la retragerea celulelor care cauzeaza pierderea memoriei.

6. Amelioreaza afectiunile gingivale.

Proprietatile vindecatoare anti-bacteriene ale mierii ajuta la tratarea si vindecarea ranilor. Bolile dintilor si ale gingiilor, cum ar fi gingivita, pot fi tratate intr-o mare masura utilizand in mod regulat mierea. Se stie ca acest aliment elibereaza peroxid de hidrogen antiseptic ce actioneaza ca agent antimicrobian care previne dezvoltarea bacteriilor. De aceea, expertii recomanda utilizarea mierii organice amestecate cu apa pentru clatirea cavitatii bucale. De asemenea, se recomanda frecarea mierii direct pe gingiile afectate, acest lucru ajutand instantaneu la ameliorarea durerilor si inflamatiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.