5 semne ca e timpul sa-ti instalezi un sistem de purificare a apei in casa

Dupa cum cunoastem deja, din apa a aparut tot ce este viu. Totusi, anume prin intermediul acesteia pot patrunde substante nocive in organismul nostru, astfel devenind o sursa de pericol. Apa obisnuita, din robinet, de mult timp a incetat sa mai fie curata si utila, dar ce ar trebui sa facem? Sa cumparam apa imbuteliata? Sa o fierbem? Sau doar este suficient sa procuram un aparat de filtrare a apei si sa nu ne mai facem griji pentru sanatatea noastra?

Cand vrei sa fii sigur ca bei apa calitativa, cum procedezi?

La aceasta intrebare exista un singur raspuns – cea mai simpla metoda este sa instalezi chiar acasa un aparat performant de filtrare a apei. Chiar daca ar fi perfect curatata din start (ceea ce nu se intampla), pana in robinetul tau apa trece prin conducte comune in diferite stari, multe nu tocmai potrivite pentru a conduce apa potabila. Evident, in centralele de purificare a apei este utilizat clorul, pentru tratare si pentru a distruge patogenii mai comuni.

Dar, desigur, in apa mai raman o serie de compusi ce nu sunt inactivati de clor, iar din cauza vechimii multor conducte orasenesti, in apa se gasesc urme de rugina, nisip sau alte impuritati. Mai rau de atat, sunt metalele grele, care la fel pot ajunge usor in robinetul nostru daca apa nu este bine curatata.

Ai oare timp sa verifici calitatea apei din robinet? Ori sa investighezi diferite firme de apa imbuteliata, pentru a determina cine corespunde cerintelor tale si cine nu? Evident, daca vrei sa fii din start sigur ca bei apa calitativa, alegi scurtatura. Sistemul de filtrare va fi un plus de siguranta pentru sanatatea ta timp de ani buni.

Ce este un sistem de purificare a apei?

Filtrul pentru apa potabila este un mecanism ce are drept scop inlaturarea particulelor mecanice, impuritatilor, clorului si derivatilor sai, precum si a virusilor, bacteriilor si metalelor grele. Exista mai multe tipuri de sisteme pentru curatarea apei, ele se deosebesc prin nivelul de eficienta. In prezent, cea mai avansata tehnologie, care asigura un grad inalt de purificare sunt filtrele cu osmoza inversa.

Cel mai mare producator de sisteme cu osmoza inversa este compania Ecosoft. Pentru ca apa sa ajunga la starea finala, potabila, aceasta trece prin sase trepte de curatare, cu mineralizare si membrana osmotica. Astfel de filtre pot fi procurate in magazinele de instalatii pentru casa, precum KBK Store, iar pretul lor incepe de la 679.99 lei.

Cand este necesar sa instalezi un sistem de purificare a apei?

Contaminatii apar in apa ca urmare a locatiei sursei de apa, modului in care aceasta este curatata in centrale si a starii conductelor orasenesti. Totusi, exista o serie de indicatori care ne spun despre necesitatea instalarii unui filtru pentru apa din robinet.

1.Miros distinct

Apa potabila, purificata, nu ar trebui sa aiba complet miros. Daca simti un miros dubios, precum cel de oua putrede, de metal, de substante chimice, de exemplu, sau altceva ciudat, atunci ceva este sigur in neregula.

2.Gust neplacut

Desi sistemele municipale/orasenesti fac o treaba destul de buna pentru eliminarea toxinelor daunatoare, in ciuda tuturor eforturilor, apa din unele regiuni are gust prost. Chiar daca aceasta este sigura pentru sanatate, continutul ridicat de minerale sau clor lasa o senzatie neplacuta in gura.

3.Ai dureri de stomac sau te imbolnavesti frecvent

Poate ai observat ca uneori te imbolnavesti fara vreun motiv sau ai dureri inexplicabile de stomac. Motivul pentru acestea pot fi unii contaminanti din apa. Multe ori, aceste bacterii si impuritati nu au gust si miros, dar ingerate in mod repetat pot provoca consecinte grave pentru toata familia.

4.Apa nu este transparenta

Aparent, este un lucru evident si despre care nu ar fi cazul de mentionat, dar, totusi, exista persoane care neglijeaza aspectul dat. Plus, nu ar trebui sa-ti imaginezi un caramiziu sau rosu bine pronuntat, uneori apa poate fi doar un pic galbuie sau cu mici nuante de oranj, iar tu nici sa nu fi observat imediat.

5.Arunci prea multe butelii de plastic

Sigur, atunci cand nu ai acces la apa potabila in casa, mergi si o cumperi de la magazin. Insa, optiunea data nu este una comoda si nici ecologica. Pe langa faptul ca esti nevoit sa cari litri de apa, participi direct la cresterea cantitatii de plastic in mediu. Totodata, instalarea unui filtru pentru apa va fi o investitie ce se va rascumpara in scurt timp.

Calitatea apei influenteaza direct starea ta de sanatate, iar partea trista este ca in fiecare an apele devin tot mai poluate. Chiar daca acasa ai deja un filtru cu carbune activ, recomandam sa optezi pentru sistemul cu osmoza inversa, deoarece astfel vei fi sigur ca nu exista niciun factor nociv pentru organismul tau in apa pe care o folosesti, mereu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.