5 secrete ale unei relații de cuplu reușite

În timp, chiar și cea mai frumoasă și solidă relație de cuplu trece prin momente dificile. Se pot acumula frustrări și dezamăgiri, dacă partenerii nu știu cum să comunice sincer și deschis între ei. Din fericire, există metode prin care relația de cuplu poate fi îmbunătățită, astfel încât legătura să redevină una armonioasă și de durată. Totul se bazează pe exprimarea sinceră a gândurilor și sentimentelor, petrecerea timpului de calitate împreună și intimitate.

Iată 5 secrete ale relației de cuplu reușite, recomandate de psihologi.

1. Învață să comunici

Un cuplu în care partenerii nu știu să comunice deschis între ei este un cuplu nefericit. În timp, din lipsă de comunicare te vei înstrăina de partenerul tău și veți ajunge să vă certați sau să vă criticați mereu unul pe altul. De aceea, este foarte important să asculți nevoile și dorințele celuilalt, să le înțelegi și să îi spui sincer că ideile lui contează pentru tine. 

În acest fel, o să fie evident că vă susțineți unul pe altul și că sunteți împreună la bine și la greu. Va fi mult mai ușor să depășiți momentele dificile ale vieții, iar relația voastră va deveni mai strânsă.

2. Exprimă-ți sentimentele

Cuplurile care sunt de mult timp împreună tind să uite de intimitate. Devin asemeni unor colegi de cameră, prea prinși în sarcinile cotidiene ca să mai aibă timpul unul de altul. De aceea, ca să nu se ajungă la înstrăinare, este foarte important să-ți arăți sentimentele și să faci constant mici gesturi de afecțiune. 

O declarație de dragoste sau un simplu mesaj trimis zilnic celui drag îi va arăta că îți faci timp pentru el, deoarece relația voastră contează și nimic nu trebuie să vă stea în cale. Nu trebuie să cazi în capcană și să consideri că, după ani de relație, partenerul știe că îl iubești și nu mai e cazul să-i arăți sau să-i spui asta. E cea mai mare greșeală să gândești așa!

3. Discută despre conflictele voastre

O relație de viitor este una în care partenerii, după ce se ceartă, nu se ignoră unul pe altul, ci aleg să discute rațional despre problemelor lor. Folosind umorul și afecțiunea, va fi mai ușor să vă apropiați din nou unul de altul și să discutați despre situația care a generat conflictul. 

Chiar dacă fiecare va rămâne la părerea lui, exprimarea scuzelor și folosirea unui ton blând contează foarte mult. Arată-i partenerului că înțelegi perspectiva lui, chiar dacă nu ești de acord cu ea. Încercați să faceți activități relaxante împreună și să discutați calm, indiferent cât de delicat este subiectul care a provocat conflictul.

4. Nu neglija contactul sexual

Relația sexuală este esențială într-un cuplu și este evident că nu putem vorbi despre parteneri fericiți și împliniți dacă ei nu se simt bine atunci când fac sex împreună. De aceea, este foarte important să nu neglijezi contactele sexuale și să-ți faci timp și pentru această formă de intimitate, chiar dacă ești obosită după o zi de muncă. Cu puțină voință, veți găsi soluții pentru a vă putea oferi o escapadă de weekend sau măcar o seară liniștită împreună.

Trebuie să ai în continuare grijă de tine și să încerci să fii cât mai atractivă pentru partenerul tău, chiar dacă sunteți împreună de mulți ani. Acordă atenție dorințelor și nevoilor lui și nu le neglija nici pe ale tale! 

Chiar dacă apar tulburări sexuale, din cauza stresului sau a vârstei sau dacă pur și simplu există o incompatibilitate fizică între voi, trebuie să știi că există soluții. Discutați despre această problemă cu un psihoterapeut și, la nevoie, partenerul poate recurge și la soluții chirurgicale, cum este mărirea penisului prin operație. Este esențial însă ca el să nu se simtă presat să ia această decizie, ci să fie alegerea lui, să înțeleagă de ce este atât de important pentru relația voastră ca el să facă acest pas.

5. Învață să te bucuri alături de partener

Unul dintre cele mai importante secrete ale unei relații de cuplu este modul în care partenerii știu să fie alături unul de altul în momentele fericite, importante. Bucură-te alături de cel drag și sărbătoriți împreună reușitele lui, indiferent dacă este vorba despre o promovare, o carte publicată sau un examen pe care l-a trecut cu bine. 

Dacă este nevoie, încearcă să-l ajuți și fii mereu alături de el! Psihologii spun că într-un cuplu contează la fel de mult reacția pe care o are partenerul atunci când primește o veste bună, nu doar când află ceva neplăcut.

Dacă vei ține cont de aceste recomandări, relația ta de cuplu va fi una de durată și cu adevărat împlinită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.