5 pasi pentru obtinerea unui leasing pentru masini electrice

Cauti solutii avantajoase de mobilitate sustenabila pentru afacerea ta? Tot mai multe companii din Romania apeleaza la un leasing masini electrice pentru businessul lor. Prin aceasta optiune de mobilitate, antreprenorii doresc sa dea un exemplu si in acelasi timp sa-si dezvolte afacerea folosind masini eco friendly.

Desi masinile eectrice vin cu o serie de beneficii, acestea pot fi costisitoare chiar si pentru companiile mari. De aceea, multe firme apeleaza la finantari prin leasing, pentru a beneficia de pachete personalizate pentru modelul lor de business.

Leasingul financiar este o forma de finantare des intalnita si poate fi asemanata cu un credit bancar. Cum functioneaza? Compania ta achizitioneaza masina printr-un imprumut, care va fi ulterior rambursat in rate lunare, semestriale sau trimestriale. Pe toata durata contractuala, vei putea utiliza autoturismul, insa acesta se va afla in proprietatea firmei de leasing. La finalul perioadei de leasing masini electrice, vei avea optiunea de a face transferul de proprietate, daca achiti o valoare reziduala.

Pentru a incheia un contract de leasing masini electrice, este necesar sa urmezi 5 pasi simpli:

1.Alege masina potrivita

Informeaza-te in legatura cu toate aspectele tehnice ale autoturismului pe care doresti sa-l achizitionezi si asigura-te ca acesta se potriveste cu modelul tau de business. Te poti gandi si la o serie de extraoptiuni sau dotari pe care iti doresti sa le aiba masina si sa soliciti cotatii de pret de la doi sau trei dealeri autorizati.

2.Aprobarea finantarii

Esti multumit de pretul primit? Urmatorul pas este sa anunti compania de leasing, care te va informa in legatura cu toate documentele de care ai nevoie pentru depunerea dosarului de leasing masini electrice.

Ulterior, compania de leasing va verifica actele atat in biroul de credite, cat si la directia de taxe si impozite. Dupa verificarile efectuate, ti se va spune daca dosarul tau a fost aprobat sau a fost respins.

3.Comanda masinii

Daca ai primit aprobarea pentru finantare, trebuie sa completezi formularul de comanda pentru masina electrica dorita. Nu uita sa verifici cu atentie toate detaliile, sa semnezi formularul si sa il returnezi in cel mai scurt timp.

Daca amani acest pas, exista posibilitatea ca pretul masinii sa creasca, deoarece cotatiile primite pot varia.In baza formularului completat de tine, compania de leasing va plasa comanda catre dealerul furnizor, care iti va comunica un termen aproximativ de livrare.

4.Acordul de leasing masini electrice

Cand se apropie data de livrare a masinii, vei primi contractul oficial, alaturi de un desfasurator pentru credit, pe care trebuie sa le completezi si sa le semnezi. De asemenea, tot acum va trebui sa achiti avansul si eventualele taxe stabilite impreuna cu compania de leasing.

5.Livrarea autoturismului

In majoritatea cazurilor, atunci cand achizitionezi o masina prin leasing financiar, aceasta iti va fi livrata la sediul companiei. Tot ce va trebui sa faci este sa semnezi un formular de acceptare a autoturismului, dar nu inainte de a verifica daca este totul in regula si ai primit ceea ce ai comandat. In cazul in care observi anumite nereguli la nivelul masinii, este indicat sa faci un proces verbal de constatare.

In concluzie, achizitionarea de autoturisme eco friendly pentru compania ta vine cu o serie de beneficii atat pentru dezvoltarea afacerii, cat si pentru mediu.Solutia de mobilitate poate fi accesibila printr-un leasing masini electrice, care presupune un proces simplu de achizitie. Pentru a te asigura ca iei cea mai buna decizie pentru afacerea ta, este important sa te informezi in legatura cu toate beneficiile si obligatiile contractuale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.