Evolutia constanta a tehnologiei a creat noi oportunitati pentru companii sa se dezvolte mult mai repede. Dezvoltarea aplicatiilor de business ofera din ce in ce mai multe sanse de a face profit deoarece automatizeaza task-urile redundante, dar si datorita faptului ca digitalizeaza principalele procese de business. O aplicatie de business personalizata, cu o multitudine de functionalitati dezvoltate doar pentru compania care o va folosi, transforma fiecare parte a companiei, fie ca este departamentul de servicii clienti sau comunicarea intre angajati.
Conform studiului realizat de MarketsandMarkets, aplicatiile de business au crescut in 2021 la 98.03 miliarde de dolari. De altfel, peste 75% din grupul „Top 500 companii” realizat de Fortune Inc. au initiat procesul de a crea o aplicatie de business personalizata.
Prin intermediul sistemelor de ultima generatie, este necesar ca antreprenorii sa fie sprijiniti de companiile care dezvolta aplicatii de business, pentru a putea profita de beneficiile, caracteristicile si functionalitatile excelente ale unui software dezvoltat in jurul nevoilor unice ale companiei. In calitate de antreprenor poti eficientiza procesele critice, imbunatati productivitatea si obtine un ROI foarte bun in perioada folosirii aplicatiei de business.
De aceea, este important sa stii care sunt principalele 5 motive pentru care ar trebui sa te gandesti la o aplicatie de business pentru compania ta.
1.Cresterea productivitatii
Cel mai mare beneficiu al aplicatiilor de business este cresterea productivitatii. O aplicatie software joaca un rol vital in crearea unei comunicari directe intre departamentele companiei, dar si a companiei catre consumatori. Productivitatea companiei tale este bazata in special pe comunicare, iar aplicatiile de business cresc productivitatea prin faptul ca asigura o comunicare constanta.
Aplicatiile de business iti asigura o colaborare mult mai buna, o rata de transfer a informatiilor mai buna si mai rapida, in timp ce optimizeaza si simplifica procesele de lucru din cadrul companiei. Angajatii pot sa fie mult mai conectati la proiectele intre departamente si sa-si coordoneze activitatile zilnice mult mai eficient. In acelasi timp, au acces la date si atunci cand nu sunt in cadrul companiei, astfel incat un responsabil de vanzari, spre exemplu, poate sa ia decizii eficiente pentru organizatie in orice moment.
2.Salvezi timp si cresti eficienta
Un alt motiv care iese in evidenta este ca aplicatiile de business iti ajuta angajatii sa fie mai eficienti in task-urile zilnice. Este mult mai usor sa iti desfasori activitatea atunci cand ai la dispozitie o aplicatie de business cu functionalitati dezvoltate pentru nevoile tale.
Spre exemplu, responsabilul de vanzari trebuie sa plece catre un client, intr-un alt oras. In mod normal, daca un client intampina o problema, sau trebuie semnat un contract, responsabilul de vanzari afla doar atunci cand ajunge la destinatie. Insa, cu o aplicatie de business dezvoltata pentru a-ti ajuta angajatii sa performeze, informatiile ajung in timp real. Astfel, responsabilul de vanzari poate sa opreasca la un restaurant si sa ia legatura cu clientul care intampina probleme. Datorita faptului ca detine in telefon aplicatia de business, afla exact care este istoricul clientului cu compania si ce alte probleme a intampinat in trecut, astfel incat poate sa ofere o rezolvare foarte rapida, ceea ce va multumi clientul si va creste gradul de satisfactie.
Aplicatiile de business salveaza timp si, in acelasi timp, pot sa genereze in timp real rapoarte care sa ofere informatii valoroase pentru a lua decizii informate cu privire la clienti sau stakeholderi. Prin aceste rapoarte vei imbunatati si eficientiza activitatea departamentelor de marketing, vanzari si alte procese sau departamente importante din companie.
3.Reducerea costurilor
Pentru fiecare sector de industrie sau departamente exista o aplicatie dedicata. O aplicatie de business integreaza toate aceste aplicatii dedicate si se poate folosi de machine learning sau inteligenta artificiala. Astfel, o aplicatie de business te ajuta prin simplul fapt ca automatizeaza procesele repetitive, ceea ce inseamna ca vei reduce atat costurile pe termen mediu si lung, dar vei avea si angajati care isi vor concentra activitatea pe rezolvarea problemelor, in loc de identificarea acestora.
4.Automatizare
Activitatile repetitive afecteaza eficienta angajatilor pe termen lung. Motivul principal fiind ca nimeni nu vrea sa se ocupe de aceste activitati, ceea ce inseamna ca exista riscul de a rata deadline-uri. O aplicatie de business automatizeaza toate activitatile repetitive, ceea ce inseamna ca reduci stresul angajatilor si ii ajuti sa fie mai multumiti de munca pe care o depun in cadrul companiei tale. Astfel, cresti si gradul de satisfactie si reduci riscul de a avea angajati care vor sa plece.
In acelasi timp, o aplicatie personalizata pentru business reduce semnificativ volumul de munca al angajatilor cand vine vorba de administrarea actelor (contabile, salarii si altele).
Poti automatiza chiar si relatiile cu clientii prin integrarea unui chatbot. Astfel, cu ajutorul tehnologiilor de ultima generatie cum ar fi machine learning sau inteligenta artificiala poti avea un chatbot care sa preia problemele sau nevoile clientilor in orice moment al zilei si sa-l prioritizeze automat in functie de importanta.
5.Transformarea proceselor
Transformarea digitala este necesara pentru companiile care vor sa se dezvolte intr-un mediu din ce in ce mai digitalizat. Competitia cu siguranta isi doreste sau chiar implementeaza aplicatii de business care sa-i ajute sa-si optimizeze procesele interne. De aceea, ar fi bine sa investesti in digitalizarea proceselor care functioneaza pe sisteme vechi. O aplicatie de business poate schimba modalitatea de lucru si sa transforme cele mai importante procese, astfel incat sa fii continuu in topul preferintelor clientilor tai, prin rapiditatea cu care reusesti sa rezolvi probleme sau sa iesi pe piata cu un nou serviciu sau produs inovator.
Avansul tehnologic in machine learning si inteligenta artificiala, dar si alte tehnologii, au facut posibil ca proiectele sa fie dezvoltate si finalizate in deadline, in timp ce angajatii raman motivati pe termen lung. Ca rezultat direct, vei obtine un ROI al investitiei in aplicatia de business intr-un timp scurt si iti vei mentine pozitia in piata, sau chiar sa-ti depasesti competitorii.