5 criterii de avut in vedere in alegerea lumanarilor pentru botez

Atunci cand urmeaza sa te afli in postura de viitor nas de botez pentru un nou nascut trebuie sa te pregatesti cum se cuvinte pentru evenimentul respectiv. Dincolo de pregatirea tinutei vestimentare si de pregatirea sufleteasca pentru un astfel de moment inaltator, orice nas trebuie sa se pregateasca cu trusoul de botez, dar si cu lumanarile de botez. Acestea nu pot lipsi din ziua evenimentului.

Lumanarile de botez raman o marturie pentru tot restul vietii a zilei speciale a primirii numelui de crestin. Acest act oficiat de catre un preot in cadrul bisericii are foarte multe semnificatii pentru familia bebelusului botezat, dar si o multime de semnificatii pentru cel mic atunci cand acesta va fi devenit adult. Daca in urma cu multi ani lumanarile de botez erau toate la fel, astazi oferta de astfel de accesorii pentru botez este foarte variata. In acest context iata 5 dintre criteriile care te pot ajuta sa faci alegerea potrivita a unor lumanari botez.

1.Grosimea lumanarilor de botez

Un prim criteriu in alegerea unei lumanari botez se refera la grosimea sau diametrul acesteia. Exista in magazinele specializate o oferta foarte variata de lumanari pentru botez din perspectiva diametrului sau a grosimii. Chiar daca la prima vedere poate parea nesemnificativ, atunci cand vine vorba despre accesorizarea lumanarii cu diferite elemente diametrul acesteia este important.

2.Inaltimea lumanarilor

Un al doilea aspect important in alegerea unor lumanari botez se refera la inaltimea acestora. Din acest punct de vedere poti opta pentru lumanari scurte de 50 de cm inaltime sau pentru lumanari de botez lungi avand inaltimea de 60 de centimetri. De asemenea, exista si situatii in care nasii opteaza pentru o inaltime de 75 de centimetri pentru lumanarile de botez. Inaltimea lumanarilor de botez trebuie sa fie de asemenea potrivita pentru a adauga accesorii precum flori naturale sau alte elemente decorative.

3.Culoarea

Un criteriu foarte important in alegerea unor lumanari botez este culoarea. Aceasta trebuie sa fie in concordanta cu tematica evenimentului, tematica aleasa de parintii bebelusului, dar si cu sexul bebelusului care urmeaza a fi crestinat. Tocmai de aceea este important sa te asiguri ca in calitate de viitor nas de botez faci alegerea potrivita in privinta culorii lumanarilor de botez.

4.Ce accesorii folosim pentru lumanarea de botez?

De cele mai multe ori lumanarile de botez sunt accesorizate in diferite variante. Astfel vorbim despre accesorizarea lumanarilor de botez cu flori naturale sau flori de hartie, dar si cu panglici de diferite materiale sau in diferite culori.

5.Calitatea lumanarii de botez

Nu in ultimul rand este important sa ai in vedere calitatea lumanarilor de botez. Calitatea se refera atat la ceara folosita pentru confectionarea lumanarii, ceara care trebuie sa fie cat mai curata si care sa fie de calitate pentru a nu se rupe lumanarea, cat si la aspectul estetic ca urmare a prelucrarii lumanarii.Toate aceste aspecte te pot ajuta sa faci cea mai potrivita alegere atunci cand trebuie sa gasesti lumanari botez pentru momentul in care te vei afla in postura de nas de botez.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.