5 beneficii ale umflarii anvelopelor cu azot

Avantajele umflarii anvelopelor cu azot au facut ca aceasta optiune sa fie foarte populara in ultimii ani; numarul soferilor care continua sa isi umfle anvelopele cu aer este oarecum in scadere, iar multi dintre ei continua sa faca acest lucru doar pentru ca nu cunosc avantajele anvelopelor umflate cu azot.

Daca nici dumneavoastra nu sunteti constient de aceste beneficii, acum este momentul sa aflati si sa intelegeti de ce este o alegere din ce in ce mai solicitata. Si aceste beneficii sunt valabile indiferent de sezon, respectiv daca ne referim la anvelope vara sau anvelope iarna.

Iata care sunt cele 5 avantaje ale umflarii anvelopelor cu azot

1. Economii pe termen mediu si lung

Daca doriti sa economisiti bani si sa reduceti cerintele de intretinere, beneficiile umflarii anvelopelor cu azot va vor interesa in acest sens. Pe termen scurt si mediu, aceasta reducere a costurilor este foarte importanta, si asta din mai multe motive.

  • Umflarea anvelopelor cu azot contribuie la prelungirea duratei de viata a cauciucului si a jantelor, in acelasi timp. Motivul este ca azotul e un gaz uscat. Ce inseamna acest lucru? Ca umiditate dispare si, odata cu ea, dispare si un factor important in deteriorarea anvelopei si a jantelor.
  • Rotile au o durata de utilizare mai mare. Un alt avantaj al anvelopelor umplute cu azot este ca azotul este mai durabil si mai stabil, ceea ce reduce uzura si o face mai uniforma la nivel de banda de rulare. Acest lucru, la randul sau, duce la economii importante in bugetul de anvelope.
  • Acest lucru ajuta la economisirea combustibilului, datorita unei presiuni corecte permanente in anvelope.

2. Un atu pentru siguranta la volan

Conducerea in siguranta este o preocupare comuna a tuturor conducatorilor auto responsabili. Si, prin urmare, stiati ca unul dintre beneficiile umflarii anvelopelor cu azot este cresterea sigurantei la volan? Exista multi factori care contribuie la acest lucru.

Unul dintre acestea este faptul ca azotul nu este afectat de schimbarile bruste de temperatura, iar temperaturile ridicate nu provoaca supraincalzirea acestuia, reducand astfel riscul de explozie al anvelopei.

In plus, azotul stabilizeaza presiunea in anvelope, ceea ce duce la o aderenta mai buna, un factor esential pentru un condus sigur, in special in conditii dificile de drum.

3. Mai mult confort

Printre cele mai recunoscute avantaje ale umflarii anvelopelor cu azot se numara confortul pe care il ofera acest tip de umflare. Pe de o parte, pentru ca permite o deplasare mai lina si mai placuta, iar pe de alta parte, pentru ca dureaza mai mult acest mod de umflare.

Datorita stabilitatii lor mai mari, anvelopele umplute cu azot nu trebuie sa fie monitorizate la presiune la fel de frecvent ca alte anvelope, ceea ce economiseste timp si probleme, in cele din urma.Pentru toate aceste motive, anvelopele umflate cu azot sunt mai practice si mai eficiente inca din prima zi dupa umflarea cu acest gaz.

4. Un mai mare respect pentru mediu

Protectia mediului este un factor care devine din ce in ce mai important pentru multi oameni in ziua de astazi. In acest domeniu, micile decizii luate in fiecare zi si puse cap la cap pot avea un impact mare, iar umflarea anvelopelor cu azot este un lucru foarte pozitiv pentru lumea din jurul nostru, in calitate de sofer. De ce?

  • Anvelopele au o durata de utilizare mai mare, ceea ce inseamna mai putine deseuri pe toata durata de viata a vehiculului dumneavoastra.
  • Anvelopele umflate cu azot imbunatatesc eficienta conducerii. Acest lucru inseamna atat un consum mai mic de energie, cat si mai putine emisii de CO2 pentru vehiculele alimentate cu combustibili fosili.

5. Riscul de scadere a presiunii este redus

Moleculele de azot sunt mai mari decat moleculele de oxigen si este important sa aveti in vedere acest lucru atunci cand va ganditi daca sa va umflati anvelopele cu azot.

In practica, acest lucru inseamna ca, in cazul unei fisuri sau al unui por in anvelopa, scaparea gazului va fi mai mica si mai lenta. Acest lucru inseamna ca riscul unui accident in astfel de circumstante de conducere este mult redus, de asemenea. Iar daca incidentul are loc atunci cand vehiculul este oprit, acesta previne o dezumflarea completa a anvelopei daca reactionati suficient de repede pentru a rezolva problema.

Dupa cum puteti vedea, avantajele umflarii anvelopelor cu azot nu sunt deloc neglijabile. Este important de stiut, totusi, ca aceste avantaje dispar daca introduceti aer intr-o roata umflata cu azot, deoarece amestecul nu va mai pastra proprietatile azotului pur.

In consecinta, luati in considerare beneficiile umflarii anvelopelor cu azot si stabiliti daca aceasta este optiunea potrivita pentru dumneavoastra si pentru vehiculul dumneavoastra. Cumparati cele mai bune anvelope online pe anveloshop.ro!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.