5 avantaje ale utilizarii vatei de sticla

Vata de sticla este una dintre cele mai bune alternative pentru izolarea unei cladiri. Disponibila sub forma de rola sau placi in magazinele de bricolaj, acest material este economic, usor de montat, iar proprietatile sale explica folosirea sa pe scara larga in constructiile din intreaga lume. Citeste in continuare pentru a afla de ce vata de sticla este un termosistem excelent de pus in opera!

1. Asigura o izolare termica eficienta

Materialul este fabricat din sticla si nisip. Sticla este topita intr-un cuptor, apoi transformata in fibre lungi si fine. Aceste fibre creeaza milioane de saci mici care retin aerul, motiv pentru care vata de sticla devine un conductor slab de caldura, o cerinta esentiala pentru o izolatie termica eficienta.

Astfel, stratul termoizolator ajuta la mentinerea temperaturii dorite in interior pe tot parcursul anului. Iarna, vata de sticla iti protejeaza casa impotriva frigului, iar vara impotriva excesului de caldura. Prin reducerea fluctuatiilor de temperatura din interiorul locuintei poti reduce consumul de energie si sa creezi un mediu mai confortabil.

2. Are o stabilitate termica buna

Vata de sticla ofera o stabilitate termica optima la temperaturi ridicate, precum si durabilitate si rezistenta crescute la contractia provocata de acestea. In intervalul de temperatura recomandat de catre producator si in conditiile normale de lucru, vata de sticla isi poate pastra stabilitatea si eficienta pentru o perioada lunga.

In caz de incendiu, materialul nu arde datorita aditivilor adaugati in procesul de productie, care asigura imunitate la foc, dar si a materialelor prime din care este realizata, sticla si nisip, la fel, compozite ignifuge. Stratul de vata rezista la temperaturi de pana la 600°C, dar se va topi dupa jumatate de ora daca aceasta temperatura este depasita.

3. Ofera izolare fonica

Vata de sticla este un material care poate absorbi zgomotele si vibratiile. Densitatea acesteia influenteaza proprietatile acustice pe care le are. Este recomandata folosirea unui material cu densitate mare, intrucat are, de regula, un coeficient de absorbtie a zgomotului mai ridicat si minimizeaza ecoul din fiecare camera.

In general, rolele de vata de sticla de inalta calitate, cu o grosime de 50 mm si un coeficient de conductivitate termica de 0,036 W/mk, asigura izolatii termice si fonice eficiente. Odata montat, materialul reduce transferul sunetului intre incaperi si adauga densitate peretilor, iar sunetele din interior sunt mai clare.

4. Este un material usor de montat

Presata in role si placi, vata de sticla este usor de manevrat, depozitat, transportat si montat. Acest material izolator este, de cele mai multe ori, flexibil si elastic si se adapteaza cu usurinta instalarii in spatiile neregulate din podele, acoperisuri sau pereti.

De asemenea, se taie usor, fara a se pierde cantitati semnificative din material, iar datorita naturii masei acesteia, vata de sticla este usor de comprimat si introdus in spatii stramte.

5. Vata de sticla este un produs fabricat din materiale de constructii ecologice

In timpul procesului de fabricare se foloseste un volum mare de sticla reciclata si nisip de cuart ca materii prime principale. In acelasi timp, sticla este fabricata din nisip sau calcar, materiale care se gasesc in mod natural in cantitati abundente.

Astfel, daca iti doresti sa incorporezi materiale de constructii ecologice, poti alege vata de sticla, o solutie sustenabila pentru orice cladire. Asadar, vata de sticla este excelenta pentru izolarea casei. Daca iti doresti un termosistem durabil, rezistent la foc, flexibil si usor de instalat, atunci opteaza pentru acest material si achizitioneaza-l din magazine de incredere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.