5 avantaje ale camerei digitale

Progresele tehnologice ale smartphone-urilor au schimbat complet relatia noastra cu fotografia. In fiecare an, se fac peste 2 trilioane de fotografii pe an si doar 15% dintre ele sunt realizate cu camere digitale. Deci pot concura camerele din smartphone-uri cu camerele digitale? Iata 5 avantaje ale camerei digitale Canon c70 fata de smartphone si fata de camerele foto traditionale.

Dimensiunea senzorului

Spre deosebire de formatul plat al camerelor incorporate in smartphone-uri, camerele digitale au senzori suficient de mari pentru a putea oferi o adancime mare de camp.Smartphone-urile folosesc inteligenta artificiala si algoritmi pentru a imita zoom-urile, ceea ce nu permite sa ofere utilizatorilor fotografii cu detalii clare.

Citeste si: Ce caracteristici are camera Canon c70?

Calitatea imaginii

Desi progresele tehnologice au permis smartphone-urilor sa faca fotografii foarte calitative, acestea nu egaleaza inca calitatea camerelor digitale. Intr-adevar, produc fotografii mult mai putin clare si luminoase. In plus, o fotografie facuta cu un smartphone va fi mult mai putin calitativa la imprimare din cauza rezolutiei si formatului imaginii.

Filmare de noapte

Ceea ce inca nu permite smartphone-urilor sa concureze cu camerele digitale este fotografierea pe timp de noapte. Intr-adevar, cu cat dimensiunea senzorului este mai mare, cu atat este posibila captarea mai multa lumina. Si desi smartphone-urile au facut progrese spectaculoase in acest domeniu, este aproape imposibil sa faci o fotografie de calitate daca subiectul fotografiat este in miscare.

Stocare masiva de fotografii

Camerele digitale pot stoca cu usurinta pana la 10.000 de fotografii, in functie de dimensiunea cardului de memorie. Acest lucru depaseste complet capacitatea de stocare a camerelor cu film traditionale. De asemenea, daca capacitatea de stocare se epuizeaza, este posibil sa utilizezi un card de capacitate mai mare sau o rezerva.

Camerele digitale pot stoca cu usurinta pana la 10.000 de fotografii.

Viteza de operare

In cazul camerelor anterioare, trebuia intotdeauna sa derulezi inapoi filmul dupa ce faceai click pe o fotografie. Acest lucru a cauzat unele intarzieri si neplaceri. Camerele digitale nu necesita o astfel de activitate.

Camerele digitale sunt fotografii simple, cu autofocus si stabilizare a imaginii. Nu trebuie sa iti faci griji ca subiectul este incetosat sau ca iti tremura mana, doar faci click, faci click si iar click!

Deci smartphone sau camera digitala pentru fotografiile tale? Depinde de ceea ce cauti! Daca vrei sa gasesti o camera compacta si usor de transportat, smartphone-ul poate fi o alegere excelenta. Pentru cei care doresc sa faca fotografii de calitate si sa aiba mai mult control asupra imaginii, o camera digitala este instrumentul ideal pentru tine!

Proprietarii de camere digitale s-ar putea sa nu se gandeasca la numarul de fotografii facute daca au carduri de memorie suplimentare pentru ele. Rezultatul imaginii rezultate poate fi evaluat instantaneu si trebuie doar sa te uiti la monitorul LCD incorporat in camera. Camerele digitale au o varietate de setari care iti permit sa ai control complet asupra procesului de fotografiere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.