Masajul reprezinta cea mai buna terapie de recapatare a energiei. Il poti obtine cu ajutorul unui specialist sau a unei aparaturi speciale. In timpul masajului, asupra muschilor sau articulatiilor corpului se aplica o presiune blanda sau ferma pentru a usura durerea si a elibera tensiunea. Iata cateva tipuri de masaj la care poti apela in functie de afectiunile care te incearca.
Scaunul pentru masaj
Un fotoliu pentru masaj poate fi modalitatea de a te familiariza cu tehnicile de relaxare a musculaturii si articulatiilor. Este potrivit pentru incepatori si ofera masaj rapid pentru gat, umeri, spate sau picioare. Are marele avantaj de a ajuta la ameliorarea stresului si a induce o stare de relaxare.
Scaunul pentru masaj reprezinta optiunea ideala pentru oamenii in criza de timp. Il poti folosi dimineata, imbracat de serviciu, inainte de a iesi pe usa, pentru o sedinta de 10-20 de minute, prilej cu care iti pui pune ordine in ganduri si primesti doza de energie pentru o zi de munca. Daca vrei sa te familiarizezi cu arta relaxarii la tine acasa, comanda aici un fotoliu de masaj de la Komoder.
Masajul suedez
Masajul suedez este cea mai cunoscuta terapie si formula clasica la care te gandesti pentru relaxare. Tehnica sta la baza tuturor celorlalte tipuri de masaj, de aceea este cea mai potrivita pentru incepatori. Masajul suedez sau clasic consta in alternarea manevrelor ferme cu cele usoare pentru intinderea musculaturii si a tesuturilor moi. Acest masaj stimuleaza sistemele nervos, endocrin si muscular ale organismului. Este o formula potrivita de relaxare si refacere in urma unui efort intelectual sau fizic.
Anumite zone ale corpului ti le poti masa singur, prin gesturi de rulare a muschilor asemenea aluatului framantat, prin frecarea articulatiilor cu ajutorul varfurilor degetelor sau prin tapotare. Poate fi folosit ca terapie de cuplu, pentru petrecerea unor momente de relaxare impreuna cu persoana iubita. Este cel mai bun inceput pentru un abonament de masaj regulat la spa.
Masaj cu piatra fierbinte
Tehnica de masaj cu pietre fierbinti aduce un sentiment de relaxare pe langa detensionarea intregului corp. Se foloseste intr-un mediu adecvat, de catre specialisti cu pregatire in domeniu. Pe langa pietrele asezate de-a lungul coloanei vertebrale, terapeutul foloseste alte pietre fierbinti cu care te maseaza. Caldura ajuta la eliberarea tensiunii din spate si umeri, facand ca muschii sa devina mai usor de masat si lucrat. Chiar si cel mai incordat muschi cedeaza sub presiunea caldurii pietrelor. Imbunatateste fluxul sanguin, amelioreaza durerile, induce o stare de relaxare si reduce stresul.
Masaj cu aromaterapie
Pe langa gesturile de atingere a corpului pentru relaxare si detensionare, orice stimul extern potrivit este binevenit. De obicei, in camerele de masaj se aude o muzica ambientala in surdina. Daca mai adaugi si aroma potrivita, toate simturile tale sunt rasfatate. Componenta emotionala asociata masajului fizic este o reteta de succes probata in spa-uri din intreaga lume.
Aromaterapia asociata cu masaj imbunatateste starea de spirit, reduce stresul, anxietatea si simptomele depresiei, imbunatateste tensiunea musculara si amelioreaza durerea. Uleiurile esentiale utilizate in tehnica de masaj sunt pline de beneficii. Pe langa esentele pe care le simti pe piele, printr-un difuzor vei si inhala cele mai potrivite arome pentru starea de spirit pe care doresti sa o obtii. O sesiune dureaza intre 60 si 90 de minute si iti asigura un stimul de energie pentru o noua zi de lucru.
Stresul si grijile cotidiene pun presiune pe corpul si psihicul oamenilor activi. Pentru a te elibera de toate poverile, ai nevoie de momente de relaxare. Tehnica masajului elibereaza tensiunea din organism si iti ofera o doza de energie necesara pentru a o lua de la capat.