4 lucruri pe care trebuie sa le stie un medic roman in Germania

Exodul medicilor romani in Germania este arhicunoscut. Motivele plecarii din tara sunt numeroase: de la salarii mici, pana la conditii de munca precare. Toate ii conving pe medicii romani, indiferent de specializare, sa-si practice meseria in alte tari europene mai dezvoltate.

Daca esti medic si ai nevoie de un loc de munca sigur si corect remunerat, probabil, iei in calcul sa practici medicina intr-o tara europeana care ofera conditii avantajoase, precum Germania. Totusi, exista cateva lucruri pe care trebuie sa le stii, astfel incat sa fii pregatit pentru aceasta noua provocare. Descopera care sunt aceste informatii, din articolul urmator!

Poti beneficia de cursuri intensive de limba germana

Vrei sa practici medicina in Germania? Cu ajutorul unor firme serioase de recrutare, poti sa te bucuri de meseria ta in aceasta tara, chiar daca nu cunosti limba. Din acest motiv, medicii si absolventii care vor sa emigreze in Germania au posibilitatea sa participe la cursuri intensive de limba germana, care vor avea loc in aceasta tara.

Cu ajutorul profesorilor experimentati, vei reusi sa inveti, timp de 8 ore pe zi, de luni pana vineri, limba germana. Dupa, aproximativ, 4 luni, vei fi capabil sa treci testul de limba germana pentru a practica medicina si sa capeti cunostinte la nivel avansat.

Te poti bucura de cazare gratuita

Exista firme recrutare medici Germania, care iti ofera cazare gratuita in tara in care iti vei desfasura activitatea. Esti medic si cunosti limba germana? Daca faci parte dintr-un astfel de program, poti locui gratuit intr-un apartament din Germania. In plus, iti vor fi asigurate, din partea firmei de recrutare, si costurile pentru utilitati: vorbim despre internet sau energie electrica.

Trebuie sa obtii o licenta de practicare a medicinei

Ca sa lucrezi pe un post de medic intr-o tara precum Germania, ai nevoie si de o licenta de practicare a medicinei. Pentru a scapa de birocratia germana, o firma de recrutare te ajuta sa obtii licenta fara prea multe batai de cap, astfel incat sa te poti concentra doar pe noul loc de munca.

Firma de recrutare va fi cea care se ocupa de obtinerea licentei de la autoritatile competente din Germania, pornind de la documentatia necesara, pana la depunerea cererilor si la programarea examenelor medicale in limba straina de care ai nevoie. Totodata, tot firma de recrutare se va ocupa si de costurile care implica procesul de recunoastere si de obtinere a licentei de practicare a medicinei in Germania.

Vei castiga mai bine

Unul dintre principalele motive pentru care medicii romani aleg sa plece in strainatate este salariul mult mai bun decat cel din tara. Desigur, te poti gandi si la conditiile de munca mai bune si la aparatura performanta pe care o vei folosi atunci cand iti practici meseria. In Germania, te vei bucura de un loc stabil si sigur de munca, unde te asteapta un salariu garantat, care creste progresiv de la an la an. Poti beneficia si de alte bonusuri si beneficii, care sa te motiveze sa excelezi in profesia pe care ti-ai ales-o.

Tine cont de toate aceste sfaturi daca te gandesti sa emigrezi in Germania pentru a profesa ca medic, astfel incat sa nu intampini nicio problema. Ai luat in calcul aceasta varianta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.