4 aspecte de luat in considerare cand alegi parchetul

Parchetul este una dintre cele mai bune optiuni pentru realizarea pardoselilor locuintelor si este si o alegere rentabila, deopotriva. Pentru ca este o pardoseala calda si usor de curatat si igienizat, foarte multe persoane opteaza pentru alegerea sa. Dar cum se stii care este parchetul potrivit pentru casa ta? Care sunt criteriile pe care ar trebui sa le ai in vedere? Iata cateva aspecte importante de care ar trebui sa tii seama.

Cum vei monta parchetul?

Fie ca alegi sa montezi parchetul laminat in regie proprie, sau ajutat de o firma specializata, ai in vedere cateva caracteristici de montaj. Masurarea corecta a camerei, alegerea directiei de dispunere a placilor si, bineinteles, achizitionarea de accesorii pentru parchet laminat trebuie sa fie cateva aspecte pe care trebuie sa le ai in vedere la montajul parchetului. In definitiv, toate acestea te vor ajuta sa obtii o pardoseala eficienta si estetica, astfel incat casa ta sa fie mai frumoasa. Nu uita ca, in general, placile lungi se potrivesc in zonele cu spatii mari, asa ca ia in considerare si acest criteriu, atunci cand alegi. 

Ce parchet este potrivit pentru un anume tip de camera? 

Parchetul este o optiune foarte buna pentru dormitoare si livinguri, insa, trebuie sa alegi cu atentie modelul, astfel incat acesta sa fie compatibil cu incaperea. Parchetul laminat iti ofera o multitudine de variante, iar tu va trebui sa alegi ceea ce consideri ca se potriveste cel mai bine spatiului tau. In general, parchetul laminat se foloseste in camere in care nivelul de trafic este redus, insa, acest lucru nu inseamna ca nu are rezistente mecanice bune. Din contra chiar, vei observa ca parchetul isi va pastra caracteristicile chiar si atunci cand este folosit ani de-a randul, cu un minim efort de mentenanta (curatare si igienizare). 

Parchetul mai are avantajul ca este intr-o multitudine de modele care se vor potrivi oricarui stil si tip de camera. Parchetul laminat cu linii directionale, fine, e perfect intr-o camera clasice, de tipul livingurilor. Pe de alta parte, parchetul cu insertii patinate va fi mai potrivit stilului rustic, in speta camerelor care ne duc cu mintea la cabanele de munte, calduroase si primitoare.

Cum vei putea proteja parchetul?

Felul in care vei ingriji parchetul este un criteriu serios de alegere al modelului acestuia. Din fericire, parchetul laminat nu impune procese greoaie de curatare, insa, unele tipuri de parchet pot necesita mai multa grija. Unele dintre acestea vor fi permisive la temperaturile inalte pentru igienizare, in vreme ce la alte tipuri trebuie sa eviti un mop cu aburi sau apa prea calda. 

Cum este mobilata camera in care vei pune parchetul?

Si acest aspect este foarte important. Culoarea parchetului trebuie sa fie, pe cat posibil, in aceeasi gama cromatica. Nu vei putea folosi un parchet maro daca ai mobila rosie, ci va trebui sa adaptezi nuantele, astfel incat rezultatul sa fie de bun gust. Parchetul laminat iti ofera solutii pentru aproape orice situatie, iar, la nevoie, poti apela la specialisti care sa te ajute la dispunerea cromatica a elementelor de decorare.

Alege parchetul cu mare atentie pentru ca pardoseala este, practic, prima imagine pe care o vezi atunci cand intri in camera.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.