3 retete sanatoase si delicioase pe care le poti prepara la cuptorul cu aburi

Cuptoarele cu aburi devin o alegere tot mai populara pentru bucatariile moderne, datotita beneficiilor pe care le ofera. Alimentele preparate astfel iti pastreaza aroma, textura si culoarea, la fel si proprietatile nutritive. In plus, datorita aburilor, acestea isi pastreaza suculenta.

Cuptoarele cu aburi incorporabile nu sunt doar practice, dar sunt ideale pentru a gati acasa o multime de preparate delicioase si mai ales sanatoase. Iata cateva retete pe care sa le incerci!

File de vitel in crusta de ierburi aromate

Fiind gatita la un cuptor cu aburi, carnea de vita nu se va usca, de aceea vei obtine o friptura perfecta, demna de aprecierea celor mai iscusiti bucatari. Iti recomandam sa incerci reteta de file de vitel in crusta de ierburi, pentru care ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

500 de grame de file de vitel;
100 ml de vin alb sec;
100 ml de supa de legume;
100 ml smantana pentru gatit;
Sare si piper;
Patrunjel;
Busuioc;
Tarhon;
O lamaie.

Primul pas este sa speli si sa usuci carnea, iar mai apoi sa presari deasupra piper. Pune la fiert carnea intr-o oala suficient de incapatoare. Spala si usuca ierburile aromatice si separa frunzele de tulpini. In timp ce frunzele vor fi tocate ulterior, tulpinile se adauga peste carne, odata cu supa de legume si vinul si gateste conform instructiunilor din manualul de utilizare al aparatului cu abur.

Pasul urmator consta in tocarea marunta a frunzelor de ierburi aromatice, care se amesteca cu coaja de lamaie. Adauga si smantana si lasa sa fiarba totul pentru 5 minute, iar la final, cand si carnea este gata, poti trece fileurile de vita prin ierburi.

Mix de legume la cuptor, garnitura ideala pentru orice preparat

Pentru ca legumele sunt o categorie alimentara de baza dintr-o dieta echilibrata, ele pot fi consumate rapide ca garnitura alaturi de preparatele preferate. Atunci cand esti pe fuga, dar vrei sa mananci ceva sanatos, alege mixurile de legume congelate sau pregateste-ti combinatia favorita din legumele proaspete pe care le ai in frigider. Cuptorul cu aburi iti asigura gatirea perfecta indiferent de varianta pentru care optezi, fara a adauga in tava ulei sau apa.
Asadar, dupa ce ai spalat si curatat legumele, taie-le in bucati, adauga-le intr-un vas de yena sau intr-o tava de copt si pune-le la cuptor. Doar 15 minute sunt suficiente pentru ca acestea sa se gateasca al dente!

Desert de casa: Reteta de crema de zahar ars

Daca esti un fan al deserturilor, afla ca si ele se pot prepara rapid atunci cand in bucataria ta se regaseste un cuptor cu aburi. De exemplu, delicioasa crema de zahar ars care ne aminteste, multora dintre noi, de perioada copilariei poate fi pregatita cu succes, pastrandu-si aromele intense de vanilie, rom si zahar caramelizat. Un mare avantaj pe care il prezinta gatirea cremei brulee in cuptorul cu aburi este ca zaharul poate fi topit direct la abur, fara sa risti sa capete un gust amarui sau sa se arda prea tare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.