3 pasi simpli prin care poti determina daca diamantul unui inel este autentic. Iata care sunt indrumarile specialistilor!

Inca din cele mai vechi timpuri, diamantul a reprezentat un element cu adevarat nepretuit, doar cele mai valoroase bijuterii ajungand sa fie faurite dintr-un asemenea tip de material. Acest aspect nu s-a schimbat catusi de putin in zilele actuale, daruirea unor inele cu diamante reprezentand unul dintre cele mai scumpe si mai pretioase cadouri pe care un om l-ar putea oferi persoanei pe care o iubeste.

3 pasi simpli prin care poti determina ca un inel cu diamant este autentic

Toate magazinele acreditate care se ocupa cu comercializarea bijuteriilor cu diamant pot prezenta documente oficiale care sa ateste ca produsele din inventar sunt cat se poate de autentice. Totusi, exista anumiti clienti care vor sa se asigure ei insisi de acest aspect, fapt care-i determina sa apeleze la una sau mai multe dintre modalitatile mentionate in randurile urmatoare:

Metoda cu ceata

Se va lua inelul vizat si se va sufla asupra diamantului. Daca piatra respectiva va sta aburita doar si pentru cateva secunde inseamna ca este un fals, diamantul avand proprietatea de a dispera caldura instantaneu. Pentru rezultate cat mai clare, se recomanda ca inelul suspect sa fie pus in paralel cu unul autentic si sa se aplice aceeasi modalitate de testare asupra amandurora.

Verificarea materialului din care este confectionat corpul inelului

Atunci cand vine vorba de inele cu diamant, de regula la faurirea bijuteriilor vor fi utilizate doar materiale pretioase, precum aurul sau platina. Prin urmare, clientul va putea sa analizeze daca inelul respectiv prezinta o marca care sa ateste ca materialul utilizat este unul autentic, acest detaliu fiind nelipsit din componenta oricarei bijuterii originale.

Inspectarea diamantului

Majoritatea diamantelor au in componenta anumite imperfectiuni naturale, cunoscute in domeniu sub denumirea de incluziuni, acestea putand fi observate cu ajutorul unei lupe de care majoritatea magazinelor acreditate ar trebui sa dispuna.

Daca diamantul respectiv nu prezinta nicio imperfectiune, atunci exista posibilitatea ca piatra sa fie una falsa. Totusi, deoarece pe piata se regasesc si diamante ideale, fara imperfectiuni, este recomandat ca aceasta metoda sa fie combinata cu prima tehnica mentionata.In concluzie, acestea sunt 3 modalitati prin intermediul carora se poate determina daca un inel cu diamant este autentic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.