3 motive pentru care sa efectuezi intotdeauna la timp inspectia tehnica periodica pentru autoturism

Fiecare sofer responsabil are grija atat de autoturism, cat si de ceilalti participanti la trafic, dar mai ales de propria persoana si de pasagerii pe care ii transporta. Grija aceasta vizeaza atat modalitatea de a conduce autoturismul, cat si respectarea legislatiei in vigoare privind condusul pe drumurile publice din Romania.

Printre aspectele pe care orice sofer trebuie neaparat sa le aiba in vedere regasim si efectuarea inspectiei tehnice periodice pentru autoturism. Aceasta inspectie tehnica trebuie efectuata la anumite intervale regulate de timp, in functie de vechimea autoturismului si de categoria autovehiculului.

Exista mai multe motive pentru care este indicat sa respecti intocmai intervalele de timp pentru efectuarea ITP-ului, iar in ceea ce urmeaza vei putea gasi principalele 3 astfel de motive pentru care sa te adresezi unei statii ITP sector 5.

1. Te asiguri ca autoturismul indeplineste normele tehnice de siguranta

Principalul motiv pentru care trebuie sa nu uiti de inspectia tehnica periodica este acela de a te asigura de faptul ca autoturismul tau indeplineste normele tehnice pentru a rula in siguranta pe drumurile publice. Uneori nu exista vreun indiciu care sa iti arate anumite eventuale probleme.

Insa atunci cand efectuezi inspectia tehnica periodica, mecanicii profesionisti vor putea sa iti semnaleze eventuale probleme care trebuie rezolvate pentru ca orice kilometru parcurs sa fie in deplina siguranta.

2. Eviti riscul unor accidente sau incidente rutiere

Un al doilea motiv extrem de important pentru care inspectia tehnica periodica trebuie sa fie efectuata la timp se refera la faptul ca vei putea astfel evita riscul unor accidente sau incidente rutiere grave. Nici un sofer nu isi doreste sa nu treaca ITP-ul.

Insa trebuie spus ca este mult mai bine sa afli ca exista anumite defectiuni sau probleme care trebuie rezolvate atunci cand te prezinti pentru ITP sector 5 decat sa produci vreun accident rutier foarte grav si sa suporti consecintele. In urma unui ITP care nu este trecut nu iti ramane decat sa remediezi defectiunile la autoturism.

3. Nu ai probleme cu amenzile sau cu ridicarea talonului

Tot in randul motivelor pentru care este foarte importanta efectuarea inspectiei tehnice periodice la timp este si faptul ca nu vei intampina probleme cu amenzile sau cu ridicarea talonului autovehiculului in eventualitatea unui control in trafic.

Este important sa stii care sunt perioadele cand trebuie sa faci ITP-ul in functie de categoria autoturismului si in functie de vechimea acestuia pentru a te asigura de respectarea legislatiei in vigoare.

Acestea sunt principalele 3 motive care trebuie sa te convinga de faptul ca efectuarea ITP-ului la timp este cea mai inspirata solutie. Daca stii ca in scurt timp urmeaza ca inspectia tehnica trebuie sa expire, nu mai pierde timpul si programeaza-te pentru ITP sector 5 la o statie autorizata de catre Registrul Auto Roman.

O astfel de statie din sectorul 5 unde poti beneficia de servicii la preturi competitive este ITP Pucheni. Detalii suplimentare privind serviciile oferite si pretul acestor servicii se regasesc pe itppucheni.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.