3 motive pentru care ar trebui sa citesti cartile Irinei Binder

O carte poate avea foarte mare succes, poate fi tradusa in multe limbi, autorul ei se poate transforma peste noapte din anonim in celebritate si totusi tie poate sa nu-ti placa acea carte. Exista oameni carora nu le place Caragiale. Altora nu le place James Joyce. Nu este nimic neobisnuit in asta. Literatura inseamna poveste, iar o poveste, pentru a fi pe placul cititorului, trebuie sa declanseze o emotie, o amintire, un gand.

Scriitoarea Irina Binder nu face exceptie, are cititori fideli, are contestatari si exista, cum altfel, persoane care nici nu au citit-o si, pe cale de consecinta, nu au nicio parere despre ea ca scriitoare. Acestia sunt onestii, cei care nu se pronunta in necunostinta de cauza.

De aici intrebarea: de ce ar trebui sa citesti carti de Irina Binder?

Exista cel putin 3 motive pentru care ar trebui sa faci asta:

*Pentru ca pe blogul Irinei Binder exista o mare parte din primul volum din „Fluturi”. Poti citi sa vezi daca iti place stilul, daca te prinde povestea, daca iti transmite o emotie. E o verificare necesara si este posibil ca experienta acestei lecturi sa te faca sa vrei sa citesti mai mult. „Fluturii” nu reprezinta singura carte a scriitoarei, dar este cu siguranta cea mai cunoscuta dintre cele pe care le-a scris.

*Pentru ca seria „Fluturi” este foarte bine vanduta pentru o tara in care exista oameni care nu cumpara nici o carte pe an. „Fluturi” este cea mai vanduta carte in tara si afara, de un scriitor roman, in ultimii 30 de ani. Se vinde in marea Britanie, Italia, America. Exista persoane care considera ca Irina Binder nu scrie literatura importanta. Cu toate acestea, cititorii nu sunt critici literari.

De cele mai multe ori, citim literatura pentru ca ne plac povestile. Ne place sa asteptam cu sufletul la gura finalul. Orice lectura devine aventura. Atunci cand o carte are si succes, asa cum este cazul cartilor Irinei Binder, indiferent de titlul lor, este cu atat mai bine. 

*Pentru ca (si acesta este poate motivul cel mai important), Irina Binder este o persoana foarte interesanta si ne plac oamenii care au ceva de spus, care ies din tipare, care arata ca o varianta mai buna a noastra. In ciuda succesului inregistrat cu „Fluturi” si „Insomnii”, Irina Binder nu este nici pe departe rupta de realitate. Este o persoana care are un job real, intr-o lume reală, o casa obisnuita in care uneori face curat, are suflete de care are grija si pe care le iubeste neconditionat.

Nu iubesti un scriitor numai pentru imaginatia lui, ci si pentru ceea ce este el in viata de zi cu zi. Il apreciezi si pentru ceea ce inveti de la el. Exista mesaje ascunse in literatura Irinei Binder, cum ar fi acesta: Nu iti amana bucuriile. Traieste clipa prezenta ca si cum ar fi momentul pe care il asteptati de o viata. Este foarte bine sa crezi ca tu esti cea mai importanta persoana din lume pentru tine. 

Carti de Irina Binder

*Seria „Fluturi”: este o poveste de dragoste dar si o poveste de viata reala. In ultimul volum facem cunostinta cu perspectiva unul alt personaj decat am fost obisnuiti in primele 3 volume. 

*„Insomnii” este un jurnal, o colectie de fapt de ganduri, nelinisti, intrebari. Viata este un prilej, pentru fiecare dintre noi, de a ne cunoaste mai bine, de a ne cunoaste limitele si de a evolua in sensul dorit sau in altul, de care poate nici nu ne dam seama. Pe de alta parte, prietenia si dragostea trebuie cunoscute pentru ca numai astfel vei deveni cu adevarat fericit in aceasta viata.  

*„Strainul de langa mine” este un bun prilej de a te intreba cand prietenia este mai importanta decat dragostea si daca poti sa te multumesti numai cu ea.

De ce ar trebui sa citesti cartile Irinei Binder? Pentru ca intrebarile ei sunt si ale tale, emotiile ei le cunosti si tu, bucuriile la fel. Scriitorii adevarati se inspira din viata, iar Irina Binder a creat un tipar al existentei prin care trecem cu totii, mai devreme sau mai tarziu.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.