3 lucruri pe care trebuie sa le iei in considerare daca vrei sa construiesti o casa

Proiectul asa zisei case de vis este unul la care destul de multa lume se inhama, dar pe care nu toti il duc la bun sfarsit, sau cel putin nu asa cum sperau sau se asteptau. Desi obiectivul in sine este demn de admirat, adevarul este ca trebuie sa te inarmezi cu rabdare si determinare pentru a-l duce la bun sfarsit exact asa cum l-ai visat.

Pentru asta vei avea nevoie de timp, de bani, dar si de diverse informatii.In cele ce urmeaza iti vom prezenta unele dintre cele mai importante aspecte pe care merita sa le iei in calcul!

Cum gasesti terenul potrivit

Planul casei de vis nu valoreaza foarte mult daca nu vei descoperi si terenul potrivit pentru constructia ei. Asadar, ia lucrurile pe indelete si incepe prin a cauta un teren ideal pentru a gazdui viitoarea constructie. Dar cum il gasesti?

Principalii factorii care-ti vor influenta decizia trebuie sa fie suprafata, deschiderea catre strada si, chiar daca nu ne place sa recunoastem, si pretul va juca un rol destul de important. Un pret prea mare platit pentru teren  poate sa ajunga sa afecteze bugetul pentru constructia casei.

Priveste terenul ca pe o investitie pe termen lung, studiaza infrastructura din zona si disponibilitatea utilitatilor, afla cu cine te vei invecina si descopera si situatia actelor in ceea ce priveste terenul. Daca exista mai mult de doi proprietari, lucrurile pot deveni destul de complicate.

In cazul in care iti doresti sa traiesti intr-un cartier rezidential, gasesti un lot pentru a-ti construi casa in Dumbrava Vlasiei, in functie de suprafata dorita!

Izolatia constructiei

Cele mai mari pierderi pe termen lung le vei suferi daca nu te gandesti de la bun inceput la izolatia casei si nu folosesti materiale de buna calitate. De ce este izolatia atat de impotanta? Pe scurt, ea garanteaza confortul locuitorilor prin mentinerea temperaturii in limite normale, in consecinta va reduce si costurile de incalzire/racire pe termen lung.

In plus, izolatia va creste valoare locuintei pe piata, deoarece nu contribuie doar la confort, ci si la rezistenta imobilului si la aspectul ei. Daca vrei sa faci totul ca la carte exista si optiunea da a trata casa cu materiale cu rol de antifonare si ignifuge.

Evolutia normala a unui proiect de constructie

Orice proiect de constructie trebuie sa urmeze niste pasi foarte bine delimitati. Se va incepe prin constructia unei fundatii solide, apoi se va continua prin adaugarea peretilor exteriori, apoi a acoperisului si abia la final se va realiza interiorul. Doar urmand aceasta ordine muncitorii vor putea sa continue proiectul indiferent de anotimp.

Daca dai de o echipa de constructii care nu urmeaza acesti pasi, sfatul nostru va fi sa cauti in continuare! In plus, de preferat va fi sa te apuci de birocratie inca din perioada iernii, asta ca primavara sa poti incepe sa pregatesti terenul si sa torni fundatia. Poate lua pana la un an pentru a termina toata casa, asta deoarece trebuie sa respecti anumiti timpi de asteptare intre etapele de constructie.

Asadar, ai pus deoparte bugetul necesar?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.