3 beneficii ale companiilor care decid sa treaca pe servere dedicate

Atunci cand o afacere online se afla la inceput de drum, aceasta poate functiona printr-un server partajat sau unul de tip VPS. Cu timpul, resursele puse la dispozitie pot sa devina insuficiente si website-ul se va misca din ce in ce mai greu. Acest lucru poate duce la aparitia diverselor erori si chiar la blocarea accesarii paginilor. De aceea, atunci cand observi o crestere masiva in trafic, este necesar sa te muti pe servere dedicate. Iata trei beneficii ale acestei solutii!

Specificatii personalizate

Gazduirea web disponibila la preturi mici are un set de limitari de personalizare. Acestea sunt implementate pentru a nu deranja ceilalti vecini de server. Un pachet de hosting dedicat iti apartine, insa, in totalitate si poti instala pe acesta orice software doresti. Una dintre cele mai apreciate companii care ofera servere dedicate de ultima generatie este THC. Aici poti alege dintre peste 19 sisteme de operare, inclusiv CentOs, Debian si Windows Server. De asemenea, obtii acces root complet pentru gestionarea resurselor si ai posibilitatea de a folosi peste 450 de script-uri.

Costurile pentru servere dedicate nu mai sunt impartite intre mai multi clienti, astfel ca panoul de control necesita o licenta lunara pentru a putea functiona in continuare. Poti administra fisierele si prin interfata Plesk. In cazul in care ai nevoie de mai mult spatiu de stocare sau procesoare, este indicat sa iei legatura cu echipa de suport pentru a gasi impreuna cea mai potrivita varianta pentru bugetul disponibil.

Securitate si stabilitate

In general, achizitionarea unui server dedicat vine la pachet si cu un IP dedicat, la care se pot atasa contra cost alte IP-uri aditionale. Aceasta caracteristica face ca serviciul sa fie mai sigur si stabil. IP-ul are un rol de identificare unic in intreaga retea de internet si este folosit pe servere dedicate pentru a pune la dispozitie locatia curenta a unui website. Cand acesta este comun, inseamna ca mai multe domenii folosesc o anumita adresa. Drept urmare, daca unul dintre acestea contacteaza vreun malware sau virus, restul vecinilor pot fi si ei afectati.

Totusi, companiile care detin informatii sensibile sau se ocupa cu comertul electronic nu-si pot asuma un asemenea risc. Din fericire, hostingul dedicat te protejeaza de astfel de neplaceri. Poti configura hardware-ul prin modificarea setarilor firewall-ului. In felul acesta, cererile din afara vor fi ignorate. In plus, daca firma cu care colaborezi detine protectie anti-DDoS, vor scadea sansele sa te confrunti cu atacuri cibernetice in care se utilizeaza volume mari de trafic fals.

Performante imbunatatite

Ceea ce trebuie sa urmaresti inainte de a face o investitie este ca serverele dedicate sa fie localizate intr-un data center din Romania, care beneficiaza de sisteme puternice de racire si sisteme avansate de retea. Daca vizitatorii siteului tau nu sunt din strainatate, acest lucru poate imbunatati viteza de incarcare si garanteaza functionarea paginilor in parametri optimi.

De altfel, verifica daca se utilizeaza configuratii RAID hardware sau software pentru a beneficia de o conexiune ultra-rapida, fara sa existe limitari in ceea ce priveste numarul de utilizatori. Este esential ca procesoarele sa fie de ultima generatie si tehnologia utilizata de tip SSD, ceea ce iti va asigura timpi de raspuns rapizi.

Cand este momentul potrivit sa folosesti servere dedicate?

Planurile de gazduire partajata pot reprezenta o solutie potrivita pentru bloguri personale si siteuri cu trafic redus. Companiile mari au nevoie, insa, de un pachet de hosting avansat. Daca te-ai decis sa treci pe servere dedicate, apeleaza la un specialist care te poate indruma spre cea mai buna alegere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.